Peräpään valvoja: Otavassa ei olla köyhiä eikä kipeitä

Otava on vihdoin saanut Nosto-automaatin S-marketin oheen. Edellinen automaatti tärveltyi ryöstöyrityksessä syksyllä 2013.

Sellaista juttua on kuulunut, että Mikkelin kaupunki sommittelee ensi kesäksi torille viidettä kahvilaa. Torin väki tuumii pikemmin, että neljä on jo riittävä määrä.
Sen sijaan tarvetta olisi saada lisää elintilaa kuplavohvelikioskille, joka piristi kesällä koko torin elämää. Kansa jonotti herkkuja jopa tunnin, ja vohvelit toivat torille sellaistakin väkeä, jota siellä ei muuten näe – nuoria.
Toriväen harras toive on, että kaupunki myöntyy vohveliyrittäjien toiveeseen saada lisää istumapaikkoja ensi kesäksi. Tänä vuonna paikkoja myönnettiin vain kuusi, vaikka torilla oli silmämääräisesti melko väljää.

Torin syksyyn kuuluu Ryti-päivä heti lauantaina, ja sitten Mikko-markkinat ensi kuun puolivälissä.
Heti markkinahumun tauottua Muikkukontissa alkavat myyjäiset, jotka kestävät jouluun saakka. Konttiin on tulossa kudontatöitä ja herkkuja myyntiin.
Uusi toimintamalli liittyy kuulemma torin uudistettuun markkinointiin. Muikkukontin aukioloajat ovat alustavan suunnitelman mukaan ma-pe 11–17 ja la 10–15.
Muikkukontin liepeillä järjestetään myyjäisten ohessa pari mukavaa tapahtumaakin, joista ilmoitellaan myöhemmin. Perinteinen torin joulunaikakin tulee sitten ajallaan.

Vanhat hyvät keinot on otettu käyttöön, kun torille on ilmaantunut seinälehti, josta ilmenee harvinaisen selvästi Mikkelin syyskauden tapahtumat. Vielä on kuulemma odotettavissa perinteinen ilmoitustaulu Muikku-kioskin seinään.
Talonpoikaisjärkeä henkivän idean isä voisi olla parkkiyhtiön toimitusjohtaja Martti Lokka. Hänhän isännöi Otavassa 1500-luvulta periytyvää kotitilaansa.

Otavan Opistolla
viime heinäkuussa järjestetty klassisen jazzin kurssi sai arvoisensa lopputodistuksen Cafe Caruselissa Helsingin Eirassa, jossa männä viikolla järjestettiin perinnejazz-jamboree.
Iloisessa jälleentapaamisessa yli 30 soittajaa seitsemässä eri orkesterissa viihdytti parin tunnin ajan perinteisellä jazzsoitannollaan 150-päistä yleisöä.
Asiantuntevan yleisön kannustus antoi uskoa Suomen Perinnejazzyhdistyksen tukemien Otavan Opiston kesäkurssien jatkolle.

Työväen Sivistysliiton 100-vuotispäivän tilaisuudessa huomioitiin ansioituneita mikkeliläisiä kansansivistystoimijoita Voionmaa-mitalilla. Sen saivat Markku Turkia, Sirkka Härkönen, Markku Tietäväinen ja Maija Hasanen.
Työväen Sivistysliitto perustettiin heti sisällissodan jälkeen 1918 Väinö Voionmaan aloitteesta. Mikkelissä sivistysliiton toiminta alkoi 1940-luvulla.

Mikkeli on ainoa kaupunki koko Skandinaviassa, joka on saanut nimensä enkelin mukaan. Arkkienkeli Mikael mainitaan Raamatussa viidesti ja islamin Koraanin 2. suurassa. Näin Mikael on yhteistä kulttuuriperinnettä maapallon 3 miljardille ihmiselle.
Suomi ja Mikkeli juhlivat Mikkelinpäivää 29. syyskuuta, jolloin tuomiokirkon messussa palveluryhmänä mukana kulkueristin kantajana Timo Halonen ja tekstien lukijoina Arto Seppälä ja Seija Kuikka sekä muissa tehtävissä Armi Salo-Oksa, Soile Kuitunen, Mali Soininen, Nina Jussi-Pekka, Petri Pekonen, Jukka Pöyry ja Kirsi Olkkonen.
Saarnaa Jyrki Koivikko, avustava pappi Samu Turunen ja kanttorina Mikko Kallio. Tervetuloa Mikkelin omaan messuun klo 10 ja sen jälkeen kirkkokahveille.