16.09.

Jukurit hankki latvialaishyökkääjän

Maanantaina Jukurien joukkueeseen liittyvän latvialaisen Mārtiņš Dziekalin uskotaan lisäävän hyökkäysvoimaa, taitoa ja pelikäsitystä.

Jukurien SM-liigajoukkue on solminut pelikauden 2019 – 2020 kattavan sopimuksen latvialaishyökkääjä Mārtiņš Dzierkalsin, 22, kanssa.
Vasemmalta laukova laitahyökkääjä Dzierkals edusti viime kauden KHL-joukkue Dinamo Riikaa, jossa hän keräsi 42 ottelussa yhteensä tehot 5+8=18. Hänet valittiin tammikuussa 2019 kuukauden tulokkaaksi KHL-liigassa.

Dzierkals on pelannut kolme tehokasta kautta Pohjois-Amerikassa. Molemmilla kausillaan Kanadassa Quebec Major Junior Leaguessa hän oli Rouyn-Noranda Huskiesin riveissä yli piste per peli -tahdissa (59 ottelua, tehot 24+43=67 ja 47 ottelua, tehot 21+28=49). Dziekals pääsi juhlimaan keväällä 2016 QMJL:n mestaruutta ja pelaamaan Memorial Cupin finaalissa.
Kolmannella kaudellaan hän siirtyi East Coast Hockey Leaguessa pelaavaan Orlando Solar Bearsiin, ja pelasi myös neljä ottelua AHL-joukkue Toronto Marliesissa. Orlandossa Dzierkals keräsi 51 ottelussa tehot 15+21=36.

Latvialaislupaus on edustanut kotimaataan myös maajoukkueissa: A-sarjan U18- ja U20-MM-kisajoukkueiden jatkoksi Dzierkals debytoi miesten maajoukkueessa viime keväänä Bratislavan MM-turnauksessa.
Dzierkals on Toronto Maple Leafsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2015.
Jukurien urheilujohtajan Jukka Holtarin mukaan Dzierkals tulee Jukureihin ottamaan seuraavaa askelta urallaan, ja samalla Jukurit saa lisää sisäistä kilpailua laitahyökkääjille.
– Odotamme häneltä liigatason liikettä, luonnetta, pelikäsitystä ja taitoa.

Jukureilla on viine viikonloppuna käynnistyneessä SM-liigan kauden 2019 – 20 joukkueessaan nyt kuusi ulkolaista pelaajaa: ruotsalainen Fredric Weigel, kanadalainen Charles Sarault, tsekkiläinen Jakub Galvas, venäläiset Vadim Pereskokov ja Aleksandr Jakovenko.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.