04.07.

Rap-tiimi tähtää korkealle

Musiikkikollektiivi Team Someact haluaa toimia ponnahduslautana nuorille muusikoille. Etupäässä rap-musiikkia tekevään kollektiiviin kuuluvat Aleksi Mutanen (vas.), Vili Kukkola, Anton Airo, Joonatan Räihä sekä kuvasta puuttuvat Milla Päivärinta ja Tuomas Lehti.

Mikkelissä kotipaikkaansa pitävä musiikkikollektiivi Team Someact pyrkii kovalla tahdolla ponnistamaan suomalaisen musiikin kentälle. Kyseessä on kuusihenkinen kaveriporukka, joka liputtaa musiikillisen yhteistyön puolesta.
Kollektiivin tarkoituksena on paitsi tehdä musiikkia ja esiintyä, myös toimia ponnahduslautana nuorille potentiaalisille muusikoille.

Kollektiivin manageri ja perustajajäsen on 19-vuotias mikkeliläinen Vili Kukkola. Hän sanoo, että vaikka Team Someactin toiminnassa on paljon yhtäläisyyksiä yritystoiminnan kanssa, kyse ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole yrityksestä.
– Ensin täytyy katsoa, miten homma lähtee pyörimään. Potentiaalia löytyy kyllä, Kukkola vakuuttaa.

Team Someact tekee pääasiassa rap-musiikkia, mutta se on avoin myös muille musiikkityyleille. Kollektiivin tavoitteena on tarjota jäsenilleen tukea muun muassa verkostoitumiseen ja markkinointiin.
– Teemme keikkaa yhdessä, markkinoimme ja verkostoidumme. Keikkatuloistamme osa käytetään yhteiseen hyvään, esimerkiksi tukemaan jonkun jäsenemme biisin julkaisua.

Kukkolan lisäksi Team Someactiin kuuluvat mikkeliläinen tuottaja-dj Aleksi Mutanen (Edective), 19, turkulainen räppäri Tuomas Lehti, (Tupe) 18, sekä lahtelaiset räppärit Joonatan Räihä (Typelik), 17, Anton Airo (Adizi), 18, ja laulaja Milla Päiväranta (Milla) , 17.

Team Someact on suhteellisen tuore. Kaikki sai alkunsa viime vuoden lokakuussa, kun Kukkola lämmitteli ideaa rap-kollektiivista kolmen espoolaisen räppärin kanssa. Ensimmäinen yritys ei kuitenkaan kantanut maaliin saakka.
– Homma lähti hyvin käyntiin ja pääsimme keikkailemaan, mutta prioriteettimme eivät täysin kohdanneet. Nykyisellä kokoonpanolla olemme olleet toukokuusta saakka. Kaikki toimii nyt hyvin, koska meillä on samanlaiset tavoitteet. Haluamme rakentaa omaa unelmaamme, Kukkola kertoo.
– Meillä on siitäkin hyvä porukka, että kaikilla on yhteinen intohimo, musiikki, Aleksi Mutanen täydentää.

Kuten Team Someactin nimestä voi jo päätellä, sosiaalinen media on kollektiivin toiminnan peruspilari.
– Some on meidän päämarkkinointipaikkamme ja korvaamaton apu verkostoitumiseen. Somen hyödyntäminen on tätä päivää, ja me tiedämme hyvin, miten siellä toimitaan. Some on hyvä keino promoamiseen, etenkin kun kohderyhmänä on koko Suomi, Kukkola linjaa.
Vaikka rap -kulttuurissa usein ihaillaan rahaa, Team Someact katsoo maailmaa eri kantilta. Kukkola sanoo, että tärkeintä ei niinkään ole pullea lompakko, vaan yhteinen intohimo musiikkiin ja sen jakamiseen.
– Tehdään tätä, koska me tykätään tästä. Me haluamme esiintyä, viihdyttää ja näyttää osaamisemme.

Team Someact
-kollektiivi etsii parhaillaan lisää tekijöitä joukkoonsa.
– Etsimme ideastamme ja musiikista aidosti kiinnostuneita ja yhteistyökykyisiä tekijöitä. Pidämme yllä rentoa ilmapiiriä, mutta vaadimme jäseniltämme taitoa esiintymiseen, musiikillista potentiaalia sekä halua rakentaa omaa unelmaa. Yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Instagramista, Kukkola vinkkaa.
Kollektiivi esiintyi Mikkelissä viime perjantaina Kesäkatu -tapahtumassa.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.