18.07.

Baltix yhä vahvempana

Suomirock-yhtye Baltixin solisti Aki Menna (vas.) ja kosketinsoittaja Jani Lahikainen kertoivat yhtyeen uusimmat kuulumiset Karkialammella sijaitsevalla treenikämpällään. (Kuva: Tommi Lempinen)

Nämä mikkeliläismiehet eivät hyssyttele, vaan tekevät kaikkensa tullakseen kuulluksi suomirockin lähettiläänä.
– Tavoite on kaikessa yksinkertaisuudessaan tehdä hyvää musiikkia, viihdyttää yleisöä ja tulla kuulluksi, sanoo Baltix-yhtyeen solisti Aki Menna.

Baltix on ollut viime aikoina erityisen aktiivinen. Yhtyeen kolmas pitkäsoitto, III, julkaistiin viime vuoden lopulla. Levyltä on aikaisemmin julkaistu kolme musiikkivideota: Toinen Todellisuus, Elettyä Elämää ja Lupaus.
Nyt yhtye on juuri julkaissut YouTubessa neljännen musiikkivideonsa, joka kantaa nimeä Sarjakuva.
– Sarjakuva-kappale kertoo siitä, että ihmisten kannattaa nähdä oman jaksamisensa eteen vaivaa ja pitää siitä huolta. Lyhyesti sanottuna biisi paneutuu mielenterveysongelmiin. Vaikka aihe on synkkä, se kerrotaan biisissä aika duurivoittoisella tavalla, sanoo kappaleen sanoittanut Jani Lahikainen, joka soittaa Baltixissa koskettimia.
Sarjakuva-musiikkivideo on kuvattu eripuolilla Mikkeliä. Musiikkivideolla näyttelevät Taneli Teerimäki ja Sani Turunen. Videon kuvasivat ja leikkasivat Tero Väisänen ja Iikka Kuparinen.

Kuluva vuosi on yhtyeelle muutenkin erityinen, sillä Baltix viettää tänä vuonna kolmekymppisiään. Vaikka yhtyeen juuret juontavatkin 80-90-luvun taitteeseen, tuotteliaaksi bändi virittäytyi vasta vuoden 2011 comebackin jälkeen.
– Meillä oli välissä noin 20 vuoden tauko. Olimme suunnilleen 15-vuotiaita nuoria miehiä bändiä perustettaessa. Nyt me olemme vasta luovassa iässä, nauraa Baltixin perustajiin lukeutuva Jani Lahikainen, joka on tätä nykyä yhtyeen ainut alkuperäisjäsen.
– Bändi perustettiin neljän hengen voimin, joista kolme oli mukana vuoden 2011 paluussa: minä, Hane Häyhänen ja Aki Laukkanen.

Nyt olemme luovassa iässä.

Comebackin jälkeen yhtyeeltä on ilmestynyt kolme EP:tä, liuta singlejä ja kolme pitkäsoittoa. Keikkojakin on riittänyt.
Nykyisellä kuusihenkisellä kokoonpanolla yhtye on soittanut lähes päivälleen kaksi vuotta. Solisti Aki Menna on yhtyeen tuorein vahvistus.

Lahikaisen ja Mennan lisäksi Baltixiin kuuluvat rumpali Kalle Myyryläinen, kitaristit Jari Valjakka ja Juha Perälahti sekä basisti Tero Väisänen.
– Meillä ei ole bändin historiassa koskaan ollut näin hauskaa, mitä tällä kokoonpanolla on. Vaikka biisit ovat melankolissävytteisiä, kuten suomirockille tyypillistä, niin ei me olla synkkiä miehiä eikä treenikämpällä synkistellä, sanoo Lahikainen.
– Eikä Baltix koskaan aikaisemmin ole ollut näin vakavissaan tavoitteiden suhteen, mitä me nyt olemme, hän jatkaa.
– Mielisimme jatkossa enemmän myös isoille lavoille Etelä-Savon ulkopuolelle. Näkymisen eteen on tehtävä töitä, lisää Menna.

Keikoillaan Baltix lupaa ottaa yleisön haltuun ja tarjota satavarmaa meininkiä suomirock-hengessä.
Tulevana lauantaina Baltix astelee Mikkelin torilla vietettävän St. Michel Summerfestin lavalle kello 18, ollen samalla festaripäivän ensimmäinen esiintyjä.
– Suosittelen tulemaan ajoissa, sillä alamme soittamaan heti kello 18 aikaan. Lupaamme, että keikkamme on näkemisen arvoinen, takuuvarmasti, miehet vakuuttavat.

Baltixin 30-vuotisjuhlakeikka on 26. lokakuuta ravintola Päämajalla kello 22 alkaen.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.