06.06.

Mikkeli saatava vauhtiin

Arto Seppälä uskoo, että Mikkeli nousee vain paremmalla yhteistyöllä.

Kokenut Arto Seppälä (sd) on valmis tarttumaan Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajan nuijaan. Paikka vapautuu, kun edellinen puheenjohtaja Markku Aholainen (sd) jätti eronpyyntönsä maanantaina.
–Tärkeintä on saada tilanne ensin rauhoitettua niin, että kaupungin luottamushenkilöt ja työntekijät pääsevät yhteistyössä tavoittelemaan parempia tuloksia. Tunnelma kaupungintalolla on nyt alamaissa.

Kunnallisneuvos Seppälä, 64, on istunut Mikkelin valtuustossa yhtäjaksoisesti vuodesta 1985. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä hänellä on aiempaa kokemusta 12 vuoden verran.
–Mikkeli on tukalassa tilanteessa, eikä seuraavalla kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ole helppo tehtävä. Olen silti valmis yrittämään ja panemaan kaiken osaamisen likoon Mikkelin puolesta.

Seppälä sanoo, että Mikkelin kaupunki kohtaa nyt painetta monelta suunnalta. Kaupungin talouden huolestuttava tilanne vaatii nopeita toimia. Toisaalta on pantava vauhtia kaupungin kehittämiseen, joka mahdollistaa yritysten kasvun ja työpaikkojen syntymisen.
–Mikkelin alkuvuoden väestötilastot ovat karmaisevia. Näin ei voi jatkua. Mikkelillä on maakunnan keskuskaupunkina iso merkitys myös koko Etelä-Savon kehitykselle.

Seppälä toivoo, että jokainen mikkeliläinen tekisi parhaansa kotikaupungin nostamiseksi. Elintärkeää on, että kaupungin koko organisaatio yksituumaisesti soutaa samaan suuntaan.
–Uskon, että Mikkelin nousu on mahdollinen, mutta paljon töitä se vaatii, ja sitä, että kaikki päättäjät puhaltavat yhteen hiileen.

Mikkelin markkinointiin ja lobbaamisen Seppälä haluaa tehoa. Kaksi kautta kansanedustajana istuneella Seppälällä itsellään on hyvät suhteet tulevaan Antti Rinteen (sd) hallitukseen.
–Uuden hallituksen ministeristä tunnen suurimman osan, ja niille suhteille on nyt tarvetta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikka kuuluu Mikkelissä puolueiden sopimuksen mukaan Sdp:lle, joka sai kuntavaleissa 2017 suurimman äänisosuuden. Puolueen kunnallisjärjestö valitse ehdokkaansa uudeksi puheenjohtajaksi ennen 17. kesäkuuta, jolloin kaupunginvaltuusto valitsee seuraajan Aholaiselle.

Markku Aholaisen eron taustalla on kritiikki, jota hän sai käytöksestään Lappeenrannassa toukokuun puolivälissä järjestetyssä Suomen Yrittäjien kunnallisjohdon seminaarissa.

Tapio Honkamaa

Kommentit

 1. Surullista 30/06/2019 10:50

  Toivottavasti nämä hyvä veli-verkoston juoksupojat eivät saa aikaan uusia onnistuneita bisnesideoita. Kyllä kykypuolueella pokkaa on, ihan mihin vain…

  • Ei pienessä eikä isommassakaan sievässä 04/07/2019 13:44

   Artolla on kova työ paikata alijäämän ennustetta joka on ainakin 11.6 mil. euroa Aholaisen ja Taavitsaisen jäljiltä. Positiivista jälkeä taisi syntyä jo ensimmäisen viikon aikana enemmän kuin em. 6 vuoden aikana.

 2. Nimetön 10/06/2019 23:05

  Satu Taavitsainen on ajanut kuntalaisten etuja, siitä kertoo äänimäärät. Täällä Mikkelissä leimataan hankalaksi ja työpaikkakiusaajaksi valtuutettu, joka vaatii päätösten läpinäkyvyyttä. Mikkeli ei ole kehittynyt vuosikymmeniin tämän hyvä veli-verkoston ansiosta. Se on jo julkinen salaisuus. Kykypuolueen bisnesosaajat ovat ensimmäisenä huutelemassa talousosaamisen perään, oma osaaminen surkeaa. Nyt on juntattu läpi lentokentän loputon tukeminen. Mikkeli tarvitsee vahvaa johtoa, ei verkostoissa hääriviä johtajia.

  • Hyvätkö sinä kiusaamisen 13/06/2019 08:20

   Olet siis sitä mieltä, että saatu äänimäärä on yhtä kuin harjoitettu politiikka. Tuosta perustelusta voi vetää johtopäätöksen, että niin entiset kuin nykyisetkin diktaattorit ovat saaneet hyvää aikaan.Hekin ovat saaneet kannatusta joissakin piireissä..
   Työturvallisuuslaki 28§ kieltää häirinnän ja epäasiallissen kohtelun, johon pitää puuttua.Häirintää on mm. ilkeät ja vihjailevat viestit, työnteon jatkuva perusteeton arvostelu ja vaikeuttaminen ja maineen tai aseman kyseenalaistaminen. Länsi-Savo 9.5.sähköpostiviestissään paitsi asianomaiselle virkamiehelle myös usealle muulle kaupungin johtohenkilölle Taavitsainen kysyy maksaako hoivajätit ko. virkamiehelle ja onko kaupungin organisaatiossa korruptiota. Ko. virkamies kertoo samaisessa lehdessä, että sähköposti oli vain jäävuoren huippu. Edelleen hän kertoo valmistelemiensa päätösten ja päätösesitysten perusteiden sekä oikeellisuuden jatkuvasta julkisesti tapahtuvasta kyseenalaistamisesta, jonka hän kokee työnsä mitätöinniksi, painostukseksi ja kiusaamiseksi sekä kokee sen häirintänä, jota on jatkunut parin vuoden ajan. Mikä sinusta on riittävä aika kiusaamisen sietämiseen ja oikeuttaa siihen puuttumisen? Kuntalaki 85 § mahdollistaa luottamushenkilön pidättämisen toimestaan velvollisuuksien vastaisen menettelyn johdosta. Velvollisuuksien vastaisena menettelynä voidaan pitää mm. luottamushenkilön työturvallisuuslain mukaista epäasiallista käyttäytymistä kunnan työntekijää kohtaan.Eli ihan pikku asiasta ei ole kyse.

   • Hyvin argumentoitu 13/06/2019 16:37

    Hyvin argumentoitu vastaus, johon ei ole mitään lisättävää. Hukkaan on mennyt Taavitsaisen käytöskoulu vai onko niitä jo useampiakin maksettu verovaroista.

 3. Stella 10/06/2019 15:16

  Satu Taavitsinen kyllä vaikutusvaltanen Mikkelin päätöksen teoissa.Laittaa järjestystä kaupungin asioihin.Antti Rinne ottaa pudonneita kansanedustajia valtiosihteerin toimiin.Jos se on Satun virka vaikka.

 4. Kansalainen 08/06/2019 10:14

  Toivottavasti kyseinen henkilö ei tule valituksi. Hyvä veli-verkoston aikaa ei tarvita. Myös Kokoomuksen ns. talousosaajat heti vaihtoon, kukkaro ei kestä enää kykypuolueen talousosaamista.

 5. Taavitsaisen luottamus selvitettävä 07/06/2019 15:18

  Kaupungin hallitus vaati selvitystä Satu Taavitsaiselta sähköposti ja blogikirjoitukuksista mm. korruptioon liittyen. Vastineessaan 15.4 Satu Taavitsainen ei kyennyt perustelemaan väitteitään vaan kirjoitti yläkouluasteelle sopivan osin esseemäisen kirjoitelman. Olisiko jo aika vaatia Satu Taavitsaiselta perinpohjainen selvitys perusteluineen vai aikooko kaupungin hallitus edelleen ummistaa silmänsä? Asiaahan ei ole käsitelty muutoin kuin työsuojelurikoksena. Perustettiin oikein totuuskomissio. Totuuskomissioitahan on perustettu mm. rotysyrjintää selvittävien ongelmien ratkaisemiseen ja Suomessakin komissioita on ollut Suomen, Norjan ja Ruotsin saamelaisasioihin liittyvien asioiden ratkaisuissa. No Mikkeli sai oman “totuuskomission”. Kirsi Olkkonen voisi vastata kaupungin hallituksen varapuh.johtajana miksi hän salli Markku Aholaisen johtaa ko. komissiota. Sama vastuu lankeaa myös koko kaupungin hallituksen harteille. Hallintolain mukaan Markku Aholainen oli esteellinen osallistumaan komission työskentelyyn Satu Taavitsaisen läheisenä tukijana. Pikku seikka ei myöskään ole se, että Aholaisen on huhuttu olevan Taavitsaisen kummisetä. Ko. asian hoidossa tapahtui selvä oikeusmurha ko, virkamiehen oikeuksia ajatellen. Entä milloin kaupungin hallitus vaatii Taavitsaiselta selvityksen sähköpostissa olleeseen kohtaan maksaako hoivajätit Peltomaalle ja väitteelle, että kaupungin geodeetti “hoivajäteistä, jotka eivät noudata lakeja”. Tarkoittaako hän niitä hoivayrityksiä jotka hän mainitsee 15.4 antamassaan selvityksessä.
  Eipä siis ole ihme, että ko. henkilönsijaan on etsitty muita ehdokkaita. Eiköhän hän ole itse aiheuttanut luottamuspulan jopa vaikutusvaltaisempien puoluetoveriensa silmissä. Satu Taavitsainen korostaa avoimuutta ja luottamusta, joten eikö häneenkin liittyviä ongelmia pitäisi käsitellä niin.Nimim. Kummatellen mietitkö sitä miten Satu Taavitsainen edistää kotiseuturakkautta esim. blogikirjoituksellaan Uudessa Suomessa 23.3, jossa hän mollaa mikkeliläisiä virkamiehiä ja yrittäjiä. Mikähän mahtoi olla motiivi?

 6. Nimetön 06/06/2019 19:24

  Ethän Arto anna vääarää lausuntoa. Kyllä me tiedämme mitenkä sinun poliittinen ura on mennyt. Sinulle riittää kun taputetaan päähän, salo-Oksa kiittää ja kumartaa.

  Suuntaa lähimmäistäsi.

  • Kerran keksitty aina epäilty 13/06/2019 08:43

   Kaupunginhallituksen kokous 10.6 muut asiat:Mikkelin kaupungin lakimies Jukka Savolainen kertoi kaupunginhallitukselle, ettei julkisuudessa esillä olleita väitteitä luottamushenkilön painostuksesta ole ilmennyt.Kyseisiä väitteitä esitti Satu Taavitsainen blogissaan 23.3 useissa julkaisuissa seuraavasti: “On myös tullut ilmi, että kaupungin luottamushenkilöä on painostettu ja peloteltu mm. taloudellisella seuraamuksella, jos tässä Pankalan tapauksessa asettuu poikkeusluvan myöntämistä vastaan”.Eikö Satu Taavitsaisen olisi moraalinen velvollisuus laittaa julkinen oikaisu kaikista niistä virhellisistä väitteistä, joita hän on esittänyt niihin julkaisuihin, joissa hän on väitteitään esittänyt sitä mukaa kun lukuisat kaupungin virkamiehet saavat tutkittua ja työstettyä verovaroin näitä hänen vääriä lausuntojaan.

   • Nimi on osunut kohdalleen 13/06/2019 16:48

    Kaupunginhallituksen olisi alun pitäen pitänyt olla tiukkana ja hylätä Taavitsaisen selvitys ja vaatia faktat kirjoituksilleen eikä laittaa virkamiehiä selvitystyöhön.. Eiköhän Sadun uskottavuus ole jo menneen talven lumia.

 7. Mikkeliläinen 06/06/2019 17:38

  Toivottavasti uusin voimin. Oman kaupungin ehdokkaita ei tuettu eduskunta-ja EU-vaaleissa.

  • Vika ehdokkaassa ei äänestäjissä 10/06/2019 13:44

   Jos oman kaupungin ehdokasta ei tueta se kertoo enemmän ehdokkaasta kuin äänestäjistä. Meissä äänestäjissä kun on niitäkin, jotka osaavat kyseenalaistaa ja osaavat ajatella kriittisesti omilla aivoilla. Osa meistä tuntee jopa lain kirjaimen ehdokasta paremmin. Johtunee siitä, että ehdokas ei ole vaivautunut ottamaan niistä selvää. Helpompi tie on kirjoittaa minkä arvelee miellyttävän äänestäjiä ja mistä arvcelee tulevan ääniä. Näillä eväillä ei EU:ssa pärjää. Siellä tarvitaan mm. yhteistyö- ja neuvottelukykyä. Hajota ja hallitse tyyli mikä Mikkelissä puree joihinkin ei EU:ssa toimi. Ko. ehokkaalla ei taitaisi kielitaitokaan riittää toisten kirjoitusten lainaamiseen tai tekstien kopioimiseen.. Pelkällä anteeksipyynnöllä ei siellä pärjää vaikka edes sen hallitsisi saksaksi ja ranskaksi. Mitä tulee näihin paikallisiin aikaansaannoksiin niin eipähän ko. ehdokas saanut postipalvelujakaan säilymään Mikkelissä vaikka istuu Postin hallintoneuvostossa. Että se siitä.

 8. Kummastelen 06/06/2019 15:39

  Seppälä laittaa itsensä likoon Mikkelin puolesta ja teothan puhuvat puolestaan: eduskuntavaaleissa tuettiin Kouvolan ehdokasta ja EU-vaaleissa Rovaniemen Mikkeljärveä. Eli kotiseuturakkaus on siis etusijalla jatkossakin, eikö niin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.