23.05.

Paluu kultaiselle kasarille

Olli Marjalaakso näyttelee Mikkelin Revyyteatterin tämän kevään esityksessä koulun kovinta kovista, Teroa. Tiukkapipoista opettajatarta näyttelee Minna Nissinen. (Kuvat: Anni Suomela)

Kuten revyyn luonteeseen kuuluu, myös Kasarijysärissä nähdään vauhdikkaita tanssiesityksiä.


Nyt pärähtää Vanhalla Sotkulla, nimittäin kunnon Kasarijysäri ja koulun kellot.
Mikkelin kansalaisopiston Revyyteatterin tämän vuoden produktio saa ensi-iltansa huomenna perjantaina.
Kasarijysäri on aikamatka kultaiselle 80-luvulle, yläasteen pulpettiin ja kotibileisiin.

Mimmi Rantalan käsikirjoittama ja ohjaama revyy on sekoitus vakavia aineksia, nostalgiaa ja poskilihakset kipeäksi tekevää huumoria.
Revyyn tarinassa seikkaillaan Mikkelissä, nykypäivänä ja 80-luvulla. Lähestyvä luokkakokous ja menneisyyden demonit uhkaavat saada Sannasta otteen. Mitä tuli tehtyä ja puhuttua? Mitä ajattelevat vanhat luokkakaverit? Voisiko viimeinkin olla sellainen, joka oikeasti on?
Revyy tarjoilee katsojilleen yllättäviäkin käänteitä. Kaikki ei ehkä ollutkaan ihan niin kuin ennen vanhaan.

Tästä saa hyvät flashbackit.

Kasarijysärin päärooleissa nähdään nuorena Sannana Tiina Rouhiainen, aikuisena Sannana Pauliina Moilanen ja koulun koviksena esiintyvänä Terona Olli Marjalaakso.
– Esitys varmasti tarjoaa yleisölle nostalgisia tuntemuksia, vaikka ei olisikaan elänyt nuoruuttaan 80-luvulla, pohtii Moilanen.
– Nostalgiaa, mutta myös kaikkea muuta hauskaa, Rouhiainen sanoo.
– Itselleni tuli ainakin jo käsikirjoitusta lukiessa kunnon ratkiriemukkaan karmivat flashbackit kouluvuosilta, Marjalaakso naurahtaa.

Kasariteema välittyy katsojille paitsi tarinasta, myös musiikkitarjonnasta ja neonkylläisistä rooliasuista. Musiikkianti pitää sisällään tunnettuja suomalaisia ja kansainvälisiä kasarihittejä, jotka ovat saanet osittain uudet sanoitukset ohjaaja Mimmi Rantalan kynästä.
– Luvassa on ainakin Kikkaa, Meiju Suvasta, Vicky Rostia ja tietysti Dingoa, Rantala paljastaa.

Musiikista vastaa myös viisi edellistä produktiota Revyyteatterin matkassa kulkenut orkesteri, jossa soittavat Juho Puikkonen, Timo Timonen, Jarkko Pohjolainen ja Tommi Ilonen.
– Tämä on ollut itselleni kevään kohokohta. Näyttelijöiden menoa on hauska seurata vierestä. On myös mukava päästä soittamaan tämän bändin kanssa, koska muuten soittelemme harvemmin tällä porukalla yhdessä, kertoo revyyssä koskettimia soittava, joensuulainen Tommi Ilonen.
Esityksen koreografioista ovat vastanneet Helena Hirvonen, Annu Ronkainen ja Mimmi Rantala.

Mikkelin Revyyteatterin Kasarijysäri Vanhalla Sotkulla 24.5. klo 18 (ensi-ilta), 26.5. klo 13, 27.5. klo 18, 28.5. klo 18, 29.5. klo 18, 30.5. klo 13 ja klo 18.
Liput ennakkoon osoitteesta www.nettilippu.fi tai ovelta, mikäli tilaa vielä on.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.