20.05.

Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja esiintyi häiritsevästi yrittäjien iltajuhlassa. Markku Aholainen kiistää olleensa päihtynyt enempää kuin muutkaan.

Markku Aholainen

Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen (sd) käyttäytyi häiritsevästi Suomen Yrittäjien kunnallisjohdon seminaarin iltajuhlassa viime keskiviikkona Lappeenrannassa. Useiden silminnäkijöiden mukaan Aholainen oli illan mittaa selvästi päihtynyt.

Mikkeli yrittäjien pöytään esittäytymään kutsuttu kaupunginhallituksen puheenjohtaja hyökkäsi voimakkaasti yrittäjiä ja yrittäjyyttä vastaan. Silminnäkijöiden mukaan Aholaisen kuultiin sanovan muun muassa, että yrittäjät ovat yhteiskunnan syöpä.

Myöhemmin illallisen jälkeen kaupunginhallituksen puheenjohtaja jouduttiin ohjaamaan häiriökäyttäytymisen vuoksi pois tilasta, jonne mikkeliläisiä yrittäjiä oli kokoontunut jatkoille.

Lappeenrannan seminaariin ja iltajuhlaan osallistunut Mikkelin Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Somero kertoo kuulleensa illalliselle osallistuneilta muiden paikkakuntien yrittäjiltä kummeksuntaa kaupunginhallituksen puheenjohtajan käytöksen vuoksi.
– Olisin odottanut kaupungin korkealta päättäjältä arvokkaampaa ja rakentavampaa käytöstä. Nyt ensimmäinen kohtaaminen ei sujunut kovinkaan rakentavasti, vaikka tilaisuudessa oli tarkoitus tiivistää yhteistyösuhteita, Somero sanoo.

Mikkelin kaupungin konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso (kok) kuvaa Aholaisen käytöstä pöyristyttäväksi.
– En voinut uskoa korviani, mitä Mikkelin poliittisen kentän ykkönen sanoi valtakunnallisen yrittäjätilaisuuden yhteydessä. Olen erityisen huolissani siitä, millaisen kuvan hän antoi Mikkelin kaupungista, sanoo Lappeenrannan seminaarissa mukana ollut Marjalaakso.

Kunnallisjohdon seminaarissa tavoitteena on kehittää kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä. Tapahtumaan osallistui tänä vuonna yli 1000 kunnanjohtajaa, elinkeinojohtajaa, kunnanvaltuutettua, yrittäjävaikuttajaa, maakuntapäättäjää ja muuta alan asiantuntijaa.

Markku Aholainen itse kertoo ottaneensa illallisella normaalit ruokajuomat, mutta kiistää olleensa erityisen päihtynyt.
– En ollut päihtynyt enempää kuin muutkaan paikalla olleet.
Hän myös kiistää sanoneensa, että yrittäjät ovat yhteiskunnan syöpä.
– En ole sanonut sellaista, eikä se vastaa käsitystäni.
Aholainen kertoo kritisoineensa yrittäjien ja kaupungin poliittisten päättäjien yhteydenpitoa.
– Keskusteluyhteyttä ei ole ollut riittävästi. Sovimme illan mittaa tapaamisesta puheenjohtaja Someron kanssa.

Markku Aholainen, menikö kaikki siis hyvin Lappeenrannassa?
– Ei kaikki mennyt hyvin, jos tällaisia keskusteluja on. Sitä mietin, että tällaiset keskustelut kannattaa jättää sellaisiin tilaisuuksiin, jotka on niitä varten varattu. Muuten voi syntyä spontaaneja ilmaisuja puolin ja toisin. Kyllä minäkin siellä osani sain.
Aiotko jatkaa Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajana?
– Miksi en jatkaisi, vastaa Aholainen.

Mikkelin kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja jäsenet seuraaviksi kahdeksi vuodeksi tänään maanantaina 17 alkavassa kokouksessaan.

Tapio Honkamaa

Kommentit

 1. Jussi 28/09/2019 14:00

  On meillä demari, ota seuraavan kerran rohkeemmin, niin pyyy suu kiinni.

 2. Pekka Pekuri 23/05/2019 21:16

  Etelä savo on Suomen köyhintä aluetta bkt per asukas tavalla mitattuna. Myös Työttömyys on Suomen kovinta ja kunnat valtavan velkaisia.

  Ilmapiiri on huolestuttava kaiken yritystoiminnan kannalta. Länsi ja etelä Suomessa ollaan hyvin yrittäjämyönteisiä ja keskimääräinen tulotaso ihmisillä on lähes tuplat Mikkeliin nähden. Myöskään Työttömyys ei ole ongelma vaan työvoimapula.

  Mutta jos ammattikoulun käynyt luottamusmies humalapäissään kaupunkia johtaa niin mitä voi olettaa.

 3. Pontus 22/05/2019 22:30

  Eiköhän M.Aholaisen auktoriteetti ole kaupungin yhtenä tärkeimmän pestin luottamuhenkilönä mennyt. Nyt hänen itsensä on tajuttava lopettaa nämä hommat!

 4. Tervemenoa 10-työntekijää Kilometritehtaalle 22/05/2019 15:10

  Jos Mikkelin demareilla on edes hiukan tilannetajua niin tämä MA tulee siirtää heti pois kaikista luottamustehtävistä ja erottaa puolueesta. Työtä ja hyvinvointia luovana yrittäjänä anteeksi syöpäläisenä
  ymmärrän nyt miksi yhteistyö Mikkelin kaupungin ja yrittäjien kesken ei toimi.MA kertoi totuuden!! Olen tehnyt päätöksen , pitäkää tunkinne

 5. Kyllästynyt veronmaksaja 22/05/2019 08:22

  Kyllä nyt riittää kykypuolueen ja Keskustan kampittajia riemua. Poliisi ei käynnistänyt edes esitutkintaa Taavitsaisesta, nyt Aholainen on maalitauluna. Mikkelissähän yrittäjiä ei saa arvostella, pitää vain loputtomasti tukea näitä hankkeita BioSairilasta Mikkeli-puistoon. Yhtä lailla vaihtoon Kokoomuksen ja Keskustan paikalliset päättäjät. Iltalypsyn aika on ohi. On vielä otsaa hurskastella ja moralisoida….

  • Pertsa 22/05/2019 13:08

   Ehkä sdp:n euroedustajaehdokas Näkkäläjärvi näki siinä inarilaisen mummon kissassa yhteiskunnan syövän. Sillähän siitä sitten päästiin. Meillä kaikilla ei ole näitä näkijäkykyjä ja niinpä meillä kävi kissaa sääliksi. Samalla tavalla muilla kuin sdp:llä voi käydä yrittäjää sääliksi

   Vaalivoiton myötä Sdp:n arvopohja kumpuaa voimantunnossa esitettyjen lasusuntojen ja median tarkemman luupin ansiosta. Oppositio ei suojaa fnää sivustahuutelijaa.

  • Keijo 22/05/2019 13:24

   Tässä on nyt kyse Aholaisesta. Älä yritä vaihtaa puheenaihetta.

  • Juuso 22/05/2019 17:24

   Kyllästynyt veronmaksaja on pesunkestävä yhteistyökyvytön native savolainen demari.

 6. Yxmyyntitykki 21/05/2019 21:14

  Meille kaikille on taivas rajana yrittäjyyteen ja ideointiin, jos keksii hyvän bisnesidean, jolla tienata ja tuoda työpaikkoja tähään”sisälämpöiseen” Mikkeliin! Useimmait demarithan tekevät 40t/viikko, ei yrittäjä
  Onnittelut ja kannustus tälle rohkealle!!!!

 7. Länsisuomalainen 21/05/2019 13:23

  “Tervetuloa luomaan yrittäjyydellä elinvoimaa Mikkeliin!”

 8. Papa Juan 21/05/2019 10:28

  Taitaa olla presidenttiainesta? Vrt” normaalit ruokajuomat” Maran tapaan. Ei puuttunut kuin liukkaat kengät.

 9. Esa Halttune 21/05/2019 07:35

  Politiikka muodostuu hyvin monista tekijöistä. Olisi paras hoitaa asiat valtuustoissa, hallituksissa ja edukunnnassakin oikeilla asiantuntijoilla ilman politiikkaa. Yrittäjä on sama mitä puoluetta on, työ ja vastuu linjaa poliittisen näkemyksen. Miettikää vastuuta.

  • Stella 21/05/2019 11:48

   Demarit ei taida oikei tykätä Mikkelin yrittäjistä.Satu oli rakennusvirman kimpussa ym.monet.

 10. Jii 21/05/2019 05:18

  Eiköhän se asian pihvi ollut siinä, kuinka Aholainen käyttäytyi ja mitä sammakoita suusta pääsi eikä siinä kuinka monta grogia kurkkuun meni. Toki syy yhteyshän näillä on.
  Urpo mikä Urpo.

 11. Nimetön 21/05/2019 00:46

  Ehkä herra Aholaisen olisi aihetta miettiä kiten hänen palkkansa saataisiin maksettu ilman yrityksiä ja yrittäjiä, koska tällöin myös työntekijät puuttusivat Herraan Johtajan tult olisivat samaa tasoa kuin harkintakyky.

 12. Maritta Lindberg 20/05/2019 23:18

  Vielläkö se Markku jaksaa politikoida ja edustaa, helpompaa tämä eläkeläisyys.

 13. ex- demari 20/05/2019 21:40

  Ei vastaa demarien käsitystä yrittäjistä. Taitaa Markku olla Sadun sokaisema kun tällaisia typeryyksiä laukoo- Parempi pysyä vesi linjalla niin ei tartte seuraavana päivänä hävetä.

 14. KH puheenjohtajalle oppia 20/05/2019 20:34

  ”Jotkut katsoo yrittäjyyden vaaralliseksi tiikeriksi, joka täytyy ampua. Toiset katsovat sen olevan lehmä, joka kuuluu lypsää. Liian harva näkee, että se on hevonen, joka kantaa koko taakan.” Winston Churchill

 15. Mervi Toivomäki 20/05/2019 20:02

  Melkoinen tunnelataus välittyi mielestäni kommenteista.

 16. Yksi syöpäläinen 20/05/2019 19:04

  Pöyristyttävää Alkoholia nauttineena tulee syvät tunteet ja inhot sanottua ääneen ,jotka ovat
  kyteneet mielessä ja näin kävi Aholaiselle.Se ,että
  meissä yrittäjissä on paljon syövän sairastaneita
  vertaus syöpäläiseen on ihmistä alentavaa ja loukkaavaa.Kukahan Aholaisen palkan maksaa,
  olisiko yrittäjien maksamat verorahat osana
  hänen palkkaa.Ei muuta kuin viralta pois ja uudet
  päättäjät tilalle.

  • Ritti tätä lajia 21/05/2019 08:15

   Sanopa muuta. Itseä alkaa sen verran nyppiä tämä yrittäjien jahtaaminen ja haukkuminen, aiotut veronkiristykset ja muu hauska, että olen tänään aloittamassa yrityksen juridisen alasajon Suomessa ja siirtymässä lahden taakse. Muut osakkaat muuttivat jo, minä sammutan valot. Ei ollut onneksi meidän osakkaiden lisäksi kuin yksi työntekijä, josta tämä ei kyllä ollut todellakaan kiinni vaan yleensä yhteiskunnan ja ihmisten suhtautuminen. Ei tupata jos ei tykätä, muualle kelpaa kyllä. Toivotaan, että hän löytää muita töitä. Ollaan annettu parhaat mahdollisest suositukset, joten varmaan jotakin järjestyy. Yksi osakkaista ei siirry mukana ja hän jää kortistoon, tuskin työllistyy muualle.

 17. Dr. Stone 20/05/2019 19:02

  Terävänoloinen kaveri! Valmista matskua valtakunnanpolitiikkaan, LOL

 18. duunaridemari 20/05/2019 18:46

  Tuskin syyttä on sanonut noin, varmasti provoisoitu ensiksi. Kokoomuslaiset ensiksi ärsyttänyt sitten loukkaantunut kun joku sanoi takaisin.

  • Matkaaja 21/05/2019 07:15

   Voi hyvä luoja näitä järjen jättiläisiä. Pidä toi linja…

 19. Nimetön 20/05/2019 18:15

  Kokoomuksen hyvä veli-verkosto nyt tuomitsee, mitä kaksinaismoralismia….jospa tuon kampittamisen saisi joskus loppumaan. Kokoomuksen bisnesosaajat ovat näyttäneet jo kykynsä, BioSairila, Mikkeli – puisto, Saimaa-stadium….

  • Nimetön 20/05/2019 21:56

   Ei hyväveli-järjestelmä ole taustalla, kun ei hyväksytä korkeassa asemassa olevalta luottamushenkilöltä halventavaa käyttäytymistä muita kohtaan. Taustalla on asiallisen käyttäytymisen oletus, eikä se muita syyttelemällä mihinkään häviä.

 20. kohta entinen demari 20/05/2019 16:28

  Voi hyvänen aika. Missä on sivistynyt käytös demarit. Selitys ei voilla, ettei sen enempää kun muutkaan.

  • Tellus 20/05/2019 21:14

   Samaa mieltä. Voisi Kaupunkilehti vähän moderoida näitten urpojen kommentteja.

 21. Tietäjä 2 20/05/2019 16:07

  Kyllä sinä “tietäjä” olet yhtä pihalla kuin miutkin demarit. Ei kokoomus Aholaista juottanut eikä sanoja suuhun laittanut.
  Mikkelin punakaartilla alkaa lipsumaan. Ensin Taavitsainen ja nyt tämä perään.

 22. Terve vaan 20/05/2019 15:38

  Esittäisin seuraavia kysymyksiä sekä kaupunkilehdelle että Markku Aholaiselle:

  1. Mikkelin kaupunki on nimennyt Markku Aholaisen viralliseksi edustajakseen Suomen Yrittäjien seminaariin. Ovatko veronmaksajat kustantaneet Markku Aholaisen osallistumismaksun, silminnähden runsaan alkoholinkäytön tai osan siitä?

  2. Kuinka monta alkoholiannosta Markku Aholainen on illan aikana nauttinut?

  3. Markku Aholainen on poistettu käytöksensä vuoksi sekä seminaaritilasta sekä huhujen mukaan myös myöhemmin majoituksesta. Onko poistajana toiminut majoitusliikkeen henkilökunta tai palkattu järjestyksenvalvontaorganisaatio?

  4. Mikkelin kaupungin hallintosäännön §165 mukaan “kokousten ulkopuolella hoidetuista luottamustehtävistä maksetaan jäljempänä oleville luottamushenkilöille kokouspalkkion lisäksi seuraavat vuosipalkkiot”. Vuosipalkkion yhtenä perusteena mainitaan mm osallistuminen edustustilaisuuksiin. Kokeeko Markku Aholainen käytöksellään Lappeenrannassa edistäneensä Mikkelin kaupungin yleistä etua ja olevansa täten oikeutettu sekä palkkioon että tähän liitettävään matkakorvaukseen?

  5. Mikkelin kaupunginhallitus katsoi 10/2018 Otavan opiston tuolloisen puheenjohtajan Jere Liikasen osalta, että johtokunnan puheenjohtajan kannanotot olivat opiston toimintalinjan vastaisia. Erottamispäätöksen perusteista ilmene, että “Puheenjohtajan tehtävään liittyy myös vastuu edustamansa laitoksen toiminnasta ja maineesta.” Markku Aholainen: jo tehdyn linjauksen mukaisesti maahanmuuttoa ja opiston toimintaa ei saa kritisoida. Puheenjohtajan tehtävä on myös varjella edustamansa instituution mainetta. Saako kaupunginhallituksen puheenjohtaja tästä huolimatta kutsua yrittäjiä syöpäläisiksi julkisesti heidän järjestämässään valtakunnallisessa tilaisuudessa ilman seuraamuksia?

 23. Airut 20/05/2019 14:08

  Taitaa Markku kipuilla ideologiansa kanssa, kun tulokset eivät vastaa niitä sosiaalisia unelmia mitä Markku on ikänsä julistanut.

  Kaupungin talous on johdettu pääosin sosiaalisen identiteettipolitiikan vuoksi täysin tärviölle.

 24. Siis mitä???!!! 20/05/2019 13:49

  Wau!!Aika sairasta!Miten tuommoinen ihminen voi nykypäivänä olla tuollaisessa asemassa!Kyllä on kiva nyt olla yrittäjänä mikkelissä.Mitä tänne jäisi jos yrittäjät laittaisi pillit pussiin?Kyllä on riittänyt tästä juttua yrittäjien kesken mikkelissä

  • Nimetön 20/05/2019 22:18

   Yrittäjyyshän on Mikkelissä kauhistus, päättäjät ovat päästäneet täältä monet isot firmat pois ja samalla yrityksien veromarkat, eli kateus vie kalatkin järvestä. Aholainen perustakoon jonkin yrityksen niin oppii tietää mitä on tehdä duunii 24/7 hänen duunipäivä ollut 8t/vrk ja ei huolia

  • Juuso 22/05/2019 17:28

   Sitä saa mitä tilaa. Turha on mikkeliläisten ruikuttaa ylisuureksi paisunutta kaupungin velkataakkaa ja typeryyttä yhteisten asioiden hoidossa.

  • Puolueeton ja riippumaton 21/05/2019 19:59

   M.Aholainen on “harjoitellut” politiikkaa jo niin kauan, ettei edes ymmärrä ,että voisi jo jäädä eläkkeelle myös luottamustoimista. Pitäisi myös ottaa vastuu sanomisistaan . Hyvä Markku: ei sota edes sinua jää kaipaamaan. Luulisi myös ,että demarileiri etsisi jo korvaajaa, mutta ei, taas valittiin puheenjohtajaksi. Ja tämähän on sossujen sisäinen asia myös! Pieni vinkki: kaupungin hallituksen pj:n vaihtaminen parantaisi Mikkelin ulkoista kuvaa.

 25. Tietäjä 20/05/2019 13:13

  Voi kyynel. Ja minkäs puolueen edustajat ovat taas olleetkaan pöyristyneitä, no Kokoomuksen tietysti. Missäs Rasolan kommentit? On varmasti ollut paikalla “todistamassa” näitä kauheuksia mitä Aholainen on sanonut.

  Kovasti tämä SDP/Kokoomus vastakkain asettelu niin valtakunnallisesti, kuin paikallisestikin näkyy, kun pitäisi pyrkiä tekemään yhteistyötä.

  • Nimetön 20/05/2019 14:06

   Kyllähän tämä varmasti on kaikkien puolueiden ajatuksille pöyristyttävää… lukuunottamatta demareita. Niillehän tämä on varmaan normaalia?
   Ei voi olla totta…..

  • Ihemettelijä 20/05/2019 14:14

   Miten Kokoomus liittyy tähän kaupunginhallituksen puheenjohtajan epäasialliseen käytökseen?

  • Airut 20/05/2019 14:18

   Vastakkain asettelu sinua tuskin häiritsee, mikäli vastapuolella on kaikessa oikeassa olleet perussuomalaiset. Nytkö oma lääke tekee kipeää?

  • Juuso 22/05/2019 17:30

   Missäs Rasolan kommentit?
   Rasola osaa sentään käyttäytyä eikä halu tonkia haisevaa kasaa!!

 26. Hannu Summanen 20/05/2019 12:57

  No voi hyvää päivää – eikö näitä Aholaisia ja kumppaneita saada millään pois sieltä päätöksenteosta – Ne on ihan ite kyllä sitä pahinta laatua, joksi tiedon mukaan toisia haukkuu ! Kyllä se vaan niin on, että ilman yrittäjiä ei ole yrityksiä ja ilman yrityksiä ei ole työpaikkoja niillä Aholaisen kavereillakaan !

  HS

  • Puolueeton ja riippumaton 21/05/2019 21:51

   Kuulepa HS. Kun kuntavaaleissa nämä kuntalaset on aholaisen suurella äänimäärällä Mikkelin valtuustoon valinneet. Niin suurella , että sosiaalidemokraattien on myös sisällään pitänyt valita MA korkeaan tehtävään. Muut puolueet eivät voi vaikuttaa jonkun puolueen sisäisiin valintoihin, niin tähän on tyytyminen. Ainoastaan MA voi itse tehdä vaikkapa tästä töppäyksestään johtopäätökset. Mutta mitä tekee MA? Kysyy, miksi eroaisin! Että silleen.

 27. Syöpää sairastaneen läheinen 20/05/2019 12:46

  Syöpä on sen verran vakava asia, ettei sitä kannata viljellä muissa yhteyksissä. Jos poliitikot sanaa haluavat käyttää, niin mielellään syövän hoidon ja tutkimuksen resurssoinnin yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.