06.11.

Mikkelin tennisseurat yhdistyvät MTS:ksi

Mikkelin Tennisseuran varapuheenjohtaja Jouko Ahola ja Tennis-88:n puheenjohtaja Juhani Kauppinen harjoittelivat yhteistä peliä viime kesänä Paukkulassa. (Kuva: Antero Heikkinen)

Mikkelin tennistoiminnan saaminen yhden seuran piiriin toteutuu ensi vuodenvaihteessa. Seuratoimintaa jatkaa vuonna 1929 perustettu Mikkelin Tennisseura (MTS). Vuonna 1988 perustetun Tennis -88:n toiminta päättyy tämän vuoden lopussa.

MTS otti viime keväänä yleisessä kokouksessa esille neuvottelujen aloittamisen Tennis 88:n kanssa seurojen yhdistämisestä. Myönteinen kanta voitti ja siitä alkoivat yhdistymisneuvottelut kunnolla.
Puheenjohtaja Juhani Kauppisen mukaan Tennis 88:ssa mieliala yhdistymiselle on ollut myönteinen jo pidemmän aikaa.
MTS on Suomen vanhimpiin kuuluva tennisseura ja seura täyttää ensi vuonna 90 vuotta.

Tennis 88 Mikkeli ry:n perustivat vuonna 1987 tenniksestä innostuneet vanhemmat viedäkseen omien lahjakkaiden lastensa ja lisäksi Mikkelin alueen kaikkien lasten tennisharrastusta eteenpäin. Seuralla oli aluksi tsekkiläisiä valmentajia ja heidän jälkeensä valmennuksesta otti vastuun mikkeliläiset valmentajat. Seuralla on ollut koko ajan aktiivinen nuorten koulutus ja valmennustoiminta päävalmentajan johdolla. Tennisstartin on saanut kolmen vuosikymmenen aikana reilut tuhat lasta seuran toimesta, kukin jatkanee harrastusta omilla paikkakunnillaan.

Mikkelin Tennisseura täyttää ensi vuonna 90 vuotta ja yksi Suomen vanhimpia erikoisseuroja. MTS:n jäsenistö koki tärkeänä, että yhteisen seuran nimenä säilyy Mikkelin Tennisseura ry.

Tennis 88:n hallitus päätyi myös ratkaisuun, että yhteisen seuran luonnollinen nimi tulisi olla Mikkelin Tennisseura ry, ja iso arvo ja kunnioitus on annettava myös seuran iälle.
Tennis 88:n ylimääräinen seurakokous, 11.10.18, teki yksimielisen päätöksen lakkauttaa seura 31.12.2018, ja kaikki sen jäsenet siirtyvät MTS:n jäseniksi. MTS:n syyskokouksessa päivitetään seuran säännöt vastaamaan muuttunutta tilannetta.

Yhdistymisen tarkoituksena on vahvistaa mikkeliläisen tenniksen asemaa nuorten ja ja seniorien harrastuksena ja tarjota laadukasta valmennusta kilpapelaajille.
Mikkelissä tenniksen harrastamiselle on mainiot puitteet. MTS on rakentanut 1980-luvulla omat neljä massakentää Kalevankankaalle. Tennis-88:lla on ollut käyttösopimus Nuoriso-opiston kentille. Talvikaudella tennistä pelataan Sport Forumissa.

Tennis 88:n puheenjohtaja Juhani Kauppinen kunnioittaa seuran perustajia ja on kiitollinen kaikkien työstä tennisharrastuksen hyväksi.
– Seuran perustaminen oli hyvä ratkaisu silloin niissä olosuhteissa, mutta nyt oli aika ottaa uusi askel eteenpäin yhteisin voimin.

Antero Heikkinen

Kommentit

 1. Jouko Ahola 06/11/2018 20:26

  Hei !
  Pieniä täsmennyksiä hyvään juttuun.
  MTS on todellakin perustettu v. 1929, mutta nimellä Mikkelin Verkkopalloseura.
  Nimi muutettiin v. 1961 MTS:ksi.
  Tenniskentät Kalevankankaalle rakennettiin v. 1978 (2 kpl) ja loput 2 kenttää hiukan myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.