28.06.

MP:n A-nuoret Ykköseen – miehillä vastassa Gnistan

MP:n A-juniorit varmistivat nousunsa P20 Ykköseen, kun joukkue kaatoi keskiviikkoillan jännitysnäytelmässä kotkalaisen FC KTP:n Urpolan tekonurmella lukemin 1-0 (1-0).

MP ja FC KTP päätyivät molemmat toiselle sijalle omissa Helsinki-Uusimaan P20 Kakkosen lohkoissaan kevätkierroksen otteluiden jälkeen ja kohtasivat näin toisensa lohkokakkosten karsintaottelussa, joka pelattiin paremman lohkokakkosen eli MP:n kotikentällä. Lohkojen voittajat eli helsinkiläiset Gnistan ja LPS nousivat suoraan Ykköseen.

Helteisessä Urpolan kesäillassa pelatusta ottelusta ei vauhtia puuttunut ja kamppailusta muodostuikin varsin fyysinen. Ottelun 19. peliminuutilla MP:n Olli Kilpeläinen syötti Tuomas Jerkkolan hyvään keskityspaikkaan ja Otto Puikkonen pamautti maalin edestä pallon voimalla kotkalaisten maaliin. Osuma jäi ottelun ainoaksi ja MP pääsi juhlimaan nousua Ykköseen.

MP koki kevätkierroksen ainoan pistemenetyksensä jo sarjan avauskierroksella, jolloin lohkon voittanut Gnistan otti voiton lukemin 0-1 (0-0) Mikkelin Urpolassa pelatusta ottelusta. Gnistanille kärsityn tappion jälkeen MP ei enää päästänytkään vastustajiaan kartuttamaan pistepottiaan ja voitti kaikki sen jälkeen pelaamansa kahdeksan ottelua. Kevätkierroksen maaliero oli komea 35-8.

MP:n Kakkosen A-lohkon ottelut jatkuvat kevätkierroksen päätösottelussa sunnuntaina. MP saa Urskiin vieraaksi Gnistanin Helsingistä.

Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilta toinen ja neljäs. Lohkon ehdottomiin suosikkeihin kuuluvat oulunkyläläiset ovat keränneet kymmenessä pelaamassaan ottelussa 20 pistettä ja MP on 17 pistettä.

Gnistanin kokoonpanosta leveyttä, nimilista on todella kova Kakkoseen ja joukkuetta on vielä vahvistettu useamman pelimiehen verran. Kokeneiden pelimiesten lisäksi joukkueen riveistä löytyy myös nuoruuden intoa, sillä eniten peliminuutteja ovat kellottaneet nuoret Aatu Hakala (mv) sekä Onni Tiihonen. Gnistanin maalintekijätilaston kärjestä löytyy mikkeliläiselle yleisölle tuttu pelimies, kun MP -kasvatti Teemu Pastila on viimeistellyt viidesti, kuten myös Aleksander Akbar.

MP on viime peleissä saanut oman pelinsä kulkemaan ja maalintekokin on alkukauden nihkeyden jälkeen alkanut sujumaan, sillä edelliseen kolmeen peliin vastustajan maalivahdit ovat saaneet nöyrtyä peräti 11 kertaa sinipaitojen edessä. MP pääsee sunnuntain otteluun kolmen ottelun voittoputkessa ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa. MP:n parhaat maalintekijät tähän mennessä ovat Lucas dos Santos kuusi ja Miikka Oinonen neljä osumaa.

MP:n kokoonpano kevätkierroksen päätösotteluun selviää lauantaisten valmistavien harjoitusten jälkeen. Sivussa jatkaa varmuudella Joonas Kimari. Matti Kohonen ja Niila Forsell ovat olleet jo joukkueen mukana harjoituksissa, mutta voi olla, että sunnuntain peli tulee heille vielä liian aikaisin. Voitokkaalla Myllykosken vierailulla muutamalla pelaajalle tuli pieniä ja vähän isompia kolhuja.

MP vs Gnistan Urskissa sunnuntaina klo 18.30.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.