26.03.

Rendel kiilasi Jussi-Gaalan yleisöäänestyksessä toiselle sijalle

Kuva: Juuli Aschan

Mikkeliläisen Jesse Haajan ohjaama Rendel nousi viime perjantaina järjestetyssä Jussi-Gaalassa yleisöäänestyksen toiselle sijalle.
Äänestyksen voitti Aku Louhimiehen Tuntematon Sotilas, toiseksi eniten ääniä sai Rendel ja kolmanneksi äänestyksessä tuli Marja Pyykön Yösyöttö.

Rendel on ainoa kärkikolmikkoon yltäneistä elokuvista joka ei saanut Suomen elokuvasäätiön tukea.
Haaja uskoi että mahdollisuudet kärkikolmikkoon on, mutta lopulta se tuli yllätyksenä.
– Hesarin ennakkoäänestys antoi osviittaa että saatetaan yltää kolmen parhaan joukkoon, mutta kun näin Yösyötön ensimmäisenä ehdokkaana niin kerkesin todeta itselleni että ”noniin, siinä meni”. Sitten kun viimeisenä ehdokkaana tuli ruutuun oma nimi ja Rendelin kuvaa niin kyllä siinä oli itkussa pidättelemistä. Oli se vaan niin kova juttu, toteaa Jesse Haaja

Yleisöäänestyksessä oli yhteensä 36 Suomalaista elokuvaa. Rendelin taakse jäi muun muassa Napapiirin Sankarit 3, Miami, Tom of Finland, Armomurhaaja ja Jusseja kahminut Ikitie.
-Tämä oli kova juttu koko Rendelin työryhmälle ja myös Suomalaiselle indie-elokuvalle. Näin kova elokuvavuosi, niin isoja leffoja, silti savolainen nahkapukukostaja kiilasi sinne kärkikahinoihin. Faneille iso kiitos ja kumarrus, kiittelee Haaja.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.