22.03.

Nostetta nuorille muusikoille

Threatstoneen kuuluvat Noora Kyckling (edessä), Kasper Paajananen, Sauli Asikainen ja Minca Pokkinen.

Oma ääni 2/10

Mikkelissä järjestetään toukokuun 25.-27. päivä valtakunnallinen Sounds 2018 -tapahtuma osana Nuori Kulttuuri -toimintaa.
Tämä tarjoaa loistavan esiintymismahdollisuuden sekä kaikille nuorille ympäri Suomea että meille, eli mikkeliläiselle bändille nimeltä Threatstone.

Musiikin tekeminen soittamisen ja kirjoittamisen muodossa on koko bändille rakas harrastus ja intohimo.
Musiikki on taiteenalana hyvin monimuotoinen, ja jokainen voi löytää siitä jotain samaistuttavaa tai itseään miellyttävää. Kuten muuhun taiteeseen, kuuluu musiikkiinkin itsensä ilmaisua ja esiintymistä, halua saada oma taiteensa näkyviin ja kuuluviin.
Mikkelissä on tällaiseen nuorten taidetoimintaan ollut musiikin kannalta kovin rajalliset mahdollisuudet; olemme soittaneet yhdessä loppuvuodesta 2016, mutta vasta viime aikoina olemme saaneet tilaisuuksia esiintymiseen.

Juuri siksi päätimmekin lähteä mukaan helmikuussa järjestettyyn Soundsin Puumalan aluekatselmukseen.
Saimme vinkin lukion musiikinopettajalta, ja totesimme, että katselmus tulisi olemaan paras mahdollisuus näkyvyyteen vähään aikaan. Esiinnyimme silloin ensimmäistä kertaa omalla kappaleellamme, ja siksi oli myös mielenkiintoista kuulla ammattilaisraadin palautetta esityksestä.
Katselmukseen osallistumisella oli monia hyviä seurauksia; jää oli murrettu oman musiikin suhteen, ja näkyvyys johti siihen, että jo seuraavien viikkojen aikana pääsimme esiintymään useampaan eri otteeseen.

Soundsin kaltainen valtakunnallinen tapahtuma on mainio tapa yhdistää musiikin harrastajia ja ammattilaisia ympäri maata.
Tapahtumassa nuoret voivat tulla kuulluksi lähtökohdista huolimatta, ja kaikilla tyyleillä meidän soittamastamme rockista lauluyhtyeisiin ja klassiseen musiikkiin on mahdollista onnistua.

Toivommekin siis, että Soundsista voisimme saada enemmän näkyvyyttä ja nostetta maanlaajuisellakin tasolla.
Haaveenamme on kuitenkin jonain päivänä tehdä musiikin tekemisestä ammatti. Ennen kaikkea odotamme sitä, että pääsemme tuomaan omia visioitamme esille suuremmalle yleisölle kuin koskaan aiemmin.
Threatstonen matkaa kohti toukokuun Sounds-tapahtumaa voi seurata Instagramissa nimikkeellä threatstoneofficial ja Facebookissa nimellä Threatstone!

Noora Kyckling
Minca Pokkinen
Samuli Asikainen
Kasper Paajanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.