08.02.

Sovimme hyvin yhteen

Lasse Loukoilalle ja Wilma Teittiselle tanssiparin löytäminen ei tuottanut vaikeuksia. - Olin jo ennen seurusteluamme miettinyt, että haluaisin Lassesta parin vanhoihin. (Kuva: Olga Davydova) Wilma valitsi mekkoaan pitkään ja hartaasti. Unelmien mekko löytyi sattumalta nettiä selatessa.

Lukion vanhimmaksi ylenneet kakkosluokkaiset juhlivat asemaansa huomenna perjantaina vanhojen tansseilla.

Wilma Teittinen, 17, ja Lasse Loukoila, 17, odottavat käsillä olevaa päivää jännityksellä.
Tanssiaskeleet ovat parin mietteissä hioutuneet kahden kuukauden tiiviin harjoittelun tuloksena liki täydellisiksi.
-Nyt toivotaan, että kaikki menee suunnitelmien mukaan. Olemme ainakin harjoitelleet ahkerasti sekä kotona että koulussa, Wilma hymyilee.

Teittinen ja Loukoila ovat pari paitsi vanhojenpäivänä, myös arkielämässä. Nuorenparin yhteinen taival sai alkunsa reilu vuosi sitten marraskuussa.
– Olin jo ennen seurusteluamme miettinyt, että haluaisin Lassesta parin vanhoihin. Niinhän siinä sitten kävi, että Lasse yhtenä päivänä kysyi minua parikseen.
– Minua oli kysytty tanssiparikiksi jo pari kertaa aiemmin, mutta en vastannut myöntävästi, sillä tansseihin oli vielä pitkä aika, ja halusin vielä pohtia rauhassa. Sitten tuli Wilma, eikä minulla ollut enää epäilystäkään siitä, kenet halusin parikseni, Lasse muistelee.

Wilma kertoo odottaneensa vanhojen tansseja jo vuosia. Hän kutsuu tanssipäivää prinsessapäiväksi.
-Vanhojen tanssit ovat yksi lukio-opiskelun kohokohdista, ja yksi suuri syy sille, miksi halusin lukioon. Harvoin sitä saa olla prinsessana ja laittautua upeaksi. Olen myös todella onnellinen siitä, että saan viettää päivän Lassen ja ystävieni kanssa.

Mekkoa Wilma kertoo valinneensa pitkään ja hartaasti.
– Tein jo yli vuosi sitten kuvakollaaseja erilaisista vaihtoehdoista. Unelmieni mekko löytyi sattumalta Instagramia selatessani. Kysyin rohkeasti mekon omistajalta, että olisiko puku myynnissä. Ostin mekon itse asiassa Sara Siepin pikkusiskolta.
Wilman löytämä unelmien mekko on kaksiosainen, samppanjanvärinen ja näyttävillä yksityiskohdilla koristeltu.
– Juuri sopivan persoonallinen minun maakuuni, parempaa en olisi voinut löytää.
Myös Lasse on hyvillään Wilman upeasta mekkolöydöstä. Hänen frakkiaan koristaa samppanjanvärinen rusetti.
– Sovimme hyvin yhteen myös asujemme puolesta, hän vakuuttaa.

Nuorenparin mielessä siintää myös ensi viikon keskiviikkona vietettävä ystävänpäivä.
– Vietämme ystävänpäivää kavereidemme kanssa. Viime vuonna hankimme toisillemme lahjat, mutta tänä vuonna laitamme lahjarahat yhteiseen säästöön, sillä haaveilemme ulkomaanmatkasta.

Kysyttäessä parisuhteen merkitystä vastaus tulee oitis.
– Vietetään mukavaa aikaa toistemme kanssa, ja jaetaan luottamuksellisia asioita. Luottamus ja ymmärrys ovat parisuhteessa tärkeitä.

Mitä asioita arvotatte toisissanne?
– Wilma on paitsi kaunis, myös todella sosiaalinen ja valoisa persoona. Hänen kanssaan ei ole koskaan tylsää. On myös tärkeää, että meillä on paljon yhteistä tekemistä.
– Arvostan Lassessa ennen kaikkea rehellisyyttä ja avoimuutta. Ehkä vähän pinnalista, mutta onhan Lasse myös komea, Wilma virnistää.

Mikkelin lukion vanhojenpäivää vietetään huomenna perjantaina 9. helmikuuta. Tanssit esitetään Mikkelin jäähallissa. Kouluille ja kutsuvieraille järjestetty esitys on kello 12. Iltatanssit muulle yleisölle alkavat kello 18.00.
Vanhat esiintyvät myös kauppakeskus Stellassa kello 10 ja kello 16. Mikkelin lukion vanhojen tanssiin osallistuu tänä vuonna 130 paria.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.