22.02.

Serviinillä kasvun paikka

Niko Pyykkö ja Meri Tuulasjärvi palvelivat tiistai-iltapäivästä ravintola Vinon viimeisiä lounastajia (Kuva: Olga Davydova)

Serviini Oy on runsaassa kahdessa vuodessa kasvanut Mikkelin merkittävimmäksi ketjujen ulkopuoliseksi ravintolayritykseksi. Kasvu jatkuu, sillä yhtiön omistama ravintola Vino suunnittelee muuttoa nykyistä suurempiin tiloihin.

Serviini Oy on neljän mikkeliläisen keittiöammattilaisen 2015 perustama ravintolayritys, joka on kasvanut neljän ruokaravintolan ja kahden työpaikkaravintolan laajuiseksi. Lisäksi toimintaan kuuluvat catering-palvelut.
– Olemme saaneet bisneksen toimimaan suunnitellusti. Ei ole tullut yllätyksiä suuntaan eikä toiseen, sanoo toimitusjohtaja Timo Hyöppinen, 48.

Hyöppisen yhtiökumppanit ovat keittiöpäällikkö Mikko Ranta, 46, ja ravintolapäällikkö Henrik Rajamäki, 31, sekä Juha Mäkelä, joka ei ole mukana Serviinin jokapäiväisessä työssä.
Serviinin juuret juontavat edesmenneeseen ravintolayrittäjään Pertti Oksaan, jonka palveluksessa yhtiön omistajat olivat pitkään.
– Meillä on se etu, että tunnemme Mikkelin ja mikkeliläiset. Osaamme tarjota sitä, mille on kysyntää, Hyöppinen sanoo.

Serviinin taustajoukolla
on monipuolinen osaaminen niin keittiöstä, salista kuin tilinpidostakin. Liiketoimet ovatkin numeroitten valossa sujuneet suotuisasti. Liikevaihto on runsaat kaksi miljoonaa euroa ja työpaikkoja on 18.
– Niissä näkyy myös se, että me omistajat olemme yrityksen palveluksessa ja teemme pitkää päivää, Ranta sanoo.
Ajatuksena on hallittu laajeneminen, mutta kasvuvauhtia on ollut hiukan odotettua enemmän.
– Markkina-alue on pieni, joten isoja riskejä ei voi ottaa. Nykyinen kasvutahti on maksimaalinen. Eteen on vain tullut tilaisuuksia, jotka on otettava tai jätettävä, Hyöppinen toteaa.
Serviinin ruokapaikat ovat Mikaeli, August, Pitopata sekä Vino, jonka uudistuminen on aivan ovella. Mikonkadulla sijaitseva välimerellinen lounas- ja iltaravintola on muuttamassa Hallituskadulle viime vuoden lopulla lopettaneen Café Vileen paikkaan.
– Edessä on vielä muutamia selvitettäviä asioita, joten uutta aloitusajankohtaa ei uskalla vielä lyödä lukkoon. Mutta jos asiat valmistuvat suunnitellussa aikataulussa, tähtäämme toukokuun alkuun, eli Vino avaa vapulta uudessa paikassa, Hyöppinen sanoo.

Tuleva sijainti on Serviinin väen mukaan kaikin puolin entistä parempi. Parkkipaikat, keskustan läheisyys sekä avarammat tuotanto- ja varastotilat ovat kaikki plussaa.
Asiakaspaikat tuplaantuvat noin sataan. Myös kunnollinen kabinetti on tulossa.
– Lounasaikaan Vinoon on ollut jonoa, ja nyt on tavoite saada jonot sisään syömään, sanoo Rajamäki.

Vino jatkaa välimerellisenä keittiönä, mutta myös uusia tuotteista tulee.
– Aukioloaikojen lisäämistä katsotaan muun maussa sen myötä, miten saamme henkilöstöä, Ranta sanoo.

Ammattiväen saatavuuteen
Serviinin johto toivoo kohennusta. Nytkin kiivaassa etsinnässä on ammattitaitoinen kokki.
– Haluaisimme löytää valmiin ammattilaisen, mutta ei se ole ihan helppoa, Ranta sanoo.

Mikkeli on Serviinin kolmikon mukaan mainio ruokakaupunki, jossa on kokoisekseen hyvät ravintolat ja erinomainen raaka-ainetarjonta.
– Yhtään pienempi se ei toisaalta saa olla, koska silloin asiakasmäärät putoavaa liian pieneen, Hyöppinen sanoo.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.