22.02.

Mökin ladosta parrasvaloihin

Ismo Hyvönen tunnetaan lahjakkaana Elvis Presleyn musiikin tulkitsijana Mikkelissä. Paljettipaidan Hyvönen tilasi samasta paikasta, josta Elvis aikoinaan hankki vaatteitaan. (Kuva: Olga Davydova)

Mikkelin omaksi Elvikseksi tituleerattu Ismo Hyvönen, 53, pukee päälleen sinisen paljettipaidan, asettelee kitaran soittoasentoon ja heittää kameralle rennon, luonnollisen hymyn.
– Ei tämä ole mitään elvistelyä, ihan omana itsenä tässä ollaan. Paita on tosin tilattu samasta paikasta, josta Elvis aikoinaan hankki vaatteitaan, mies nauraa.

Ismo Hyvönen tunnetaan lahjakkaana Elvis Presleyn musiikin tulkitsijana, mutta Elviksen Las Vegas vuosien lepakkolahkeista valkohaalaria ei hänen vaatekaapistaan löydy.
– Monelle on jäänyt mieleen 1970-luvun loppupuolen ajan Elvis, joka poikkeaa pukeutumisen ja kampauksen suhteen täysin hänen nuoruusvuosistaan.

Blue Suede Shoes, Can’t Help Falling in Love ja Love Me Tender taipuvat Ismo Hyvöseltä kuin luonnostaan.
– Olin 12-vuotias, kun katsoin Elvis Presleystä kertovan elokuvan. Musiikki ja hänen tyylinsä alkoi kiehtoa minua. En siihen aikaan osannut soittaa mitään, mutta aloin lauleskelemaan hänen esittämiään kappaleita.
Nuori Ismo rakensi perheen kesämökin latoon esiintymislavan, ja unelmoi olevansa suuri laulajatähti.
– Kuvittelin yleisön ja fiilistelin Elviksen kappaleita laulaen yksin ladossa. Siinä oli joku oma juttunsa, Hyvönen nauraa.

2000-luvun alkupuolella Hyvönen liittyi edesmenneen mikkeliläisen musiikkitaiturin, Krystian Tesarczykin johtamalle Jazz -laulukurssille.
– Aluksi lauloin vain taustalla muiden taustalaulajien kanssa, mutta eräänä päivänä Krystian ojensi mikrofonin minulle, ja käski näyttämään taitoni. Krystian ei silloin vielä tiennyt, että osaan niinkin hyvin laulaa.

Tesarczyk pani merkille Hyvösen laulutaidon ja pyysi häntä mukaan ideoimaan Elvis gospel–konserttia. Konsertti järjestettiin Mikkelin tuomiokirkossa vuonna 2004.
– Se oli ensiesiintymiseni suurelle yleisölle Elviksen kappaleiden tulkitsijana. Konsertin jälkeen minulle alkoi tulla keikkapyyntöjä.

Sittemmin Ismo Hyvönen on esiintynyt lukuisissa tilaisuuksissa, ravintoloissa ja kirkoissa. Ismoa on säestänyt myös huippuartisti Marian Petrescu.

Tammikuussa 2011 Hyvönen osallistui kansainväliseen Elvis Tribute Artist –kilpailuun Englannissa.
Hän on perustanut myös Early Elvis Tribute band-kokoonpanon, jossa soittavat Hyvösen lisäksi myös Kari Montonen ja Jyrki Tulppo.
– Musiikin merkitys on elämässäni suuri. Kyllä sen tekeminen, esittäminen ja kuuntelu tuottavat suurta onnellisuutta.

Ismo Hyvönen esiintyy soolona Mikkelin Musiikkiopiston Cafe Saundissa huomenna perjantaina 23. helmikuuta kello 13.30–14.30. Kahvilassa on tarjolla musiikin kyytipojaksi pizzaa ja Elvis-hampurilaisia.
Tapahtumaan on vapaapääsy.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.