29.09.

Sotaveteraaneja muistaen ja kunnioittaen

Mikkelin Seudun Sotaveteraani ry:n hallituksenjäsen Aira Saarenmaa esitteli komeaa havuseppelettä, joka laskettiin tänään Harjun hautausmaalle sankarivainajien muistoksi.

Suomen Sotaveteraaniliitto juhlistaa tänään perjantaina 29. syyskuuta 60-vuotista taivaltaan.
Juhlan kunniaksi ympäri Suomea järjestetään lukuisia tilaisuuksia, muun muassa kunniakäyntejä sankarihautausmailla.

Mikkelin alueella kunniakäyntejä sankarihaudoilla järjestettiin Anttolassa, Haukivuorella, Ristiinassa, Suomenniemellä, Harjun hautausmaalla ja Pitäjänkirkossa. Juhlatilaisuudet alkoivat kello 11.

Mikkelin Seudun Sotaveteraanien edustajana Harjun hautausmaalla järjestetyssä juhtatilaisuudessa toimi Aira Saarenmaa. Tilaisuudessa mukana oli myös Kalevankaan koulun oppilaita. Oppilaat esittivät tilaisuudessa musiikkiesityksen ja laskivat oman seppeleensä Kalevankaan koulun puolesta.
-On hienoa, että saamme tilaisuuteen mukaan myös nuoria, ja vielä hienompaa, että he itse halusivat osallistua, Saarenmaa kertoo juuri ennen juhlatilaisuuden alkua, ja nostaa autostaan komean havuseppeleen.
-On kyllä upea seppele, oikein kunnioittava.

Saarenmaan mukaan Mikkelissä on elossa 48 tammenlehvän omaavaa sotaveteraania.
– Keski-ikä on noin 92 vuotta. Heitä on enää kourallinen jäljellä.
Sotaveteraaneja on Suomessa elossa noin 17 000.

Sotaveteraaniyhdistysten edustajat käyvät juhlavuoden aikana tervehtimässä jokaista sotaveteraanijäsentä henkilökohtaisesti. Samalla he luovuttavat puolustusvoimien ylipäällikön, Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion allekirjoittaman kunniakirjan.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.