28.09.

Kotikaari kehittää vauhdilla

Mikkelin Kotikaari ry:n Riitta Paasivuori esitteli maanantaina Veteraanipuiston uuden kattohuoneiston keittiötä Graanilla.

Ikäihmisille vuokrakäyttöön tarkoitetun Graanin Veteraanipuiston korjausremontti on viimeistelyä vaille valmis.
Asumis- ja hoivapalveluita tarjoavan mikkeliläisyhdistys Kotikaaren omistamaan kerrostaloon on tullut viisi uutta erikokoista asuinhuoneistoa. Huoneistoista neljä sijaitsee pohjakerroksessa ja Veteraanipuiston ylimmästä kerroksesta löytyy omalla saunalla varustettu kattohuoneisto Saimaa-näköalalla.

Raili Haapiainen pääsi muuttamaan uuteen pohjakerroksessa sijaitsevaan asuntoonsa noin kuukausi sitten.
-Tykkään asua täällä todella paljon. Kun tämä asunto esiteltiin minulle, päätin heti, että tänne haluan muuttaa.
Hän riemuitsee myös uudesta tilavasta terassista huoneiston yhteydessä.
-Terasilla voi vaikka tanssia, niin suuri se on. Kyllä nyt kelpaa.

Haapiaisen uudessa asunnossa on 41 neliötä. Wc-tilat ovat sävyiltään modernit ja ajattomat.
Mikkelin Kotikaari yhdistyksen toimitusjohtaja Riitta Paasivuori kertoo, että modernin ilmeen lisäksi tarkkaan valituilla sävyillä ja materiaaleilla on toinenkin merkitys.
-Seinät ovat valkoiset, joka lisää valoa tiloihin. Valoisuus on tärkeää ikäihmisille. Kontrastin tuomiseksi lattioihin on valittu tumma sävy.

Yläkerran kattohuoneistossa on 53 neliötä. Paasivuori kertoo, että huoneiston ilme ja käyttötarkoitus on suunniteltu ja toteutettu tarkkaan harkiten.
-Meillä on yhdistyksessämme se periaate, että kaikki huoneistojen materiaalit valitaan tarkkaan. Materiaalien täytyy olla laadukkaita, jotta ne kestävät kulutusta. Värien puolestaan täytyy tehdä tilasta kodikas.

Kiinteistössä sijaitsi ennen myös Mikkelin Kotipalvelun toimipiste, joka muutti helmikuun lopussa toisiin tiloihin.
-Tiloja jäi käyttämättä, joka mahdollista näin suuren remontin. Kotipalvelun entisissä tiloissa sijaitsee nyt uusi kerhohuone.
Paasivuori kertoo, että Veteraanipuiston kiinteistöä ollaan muuttamassa asunto – osakeyhtiöksi.

Mikkelin Kotikaari ry omistaa Mikkelin seudulta kaksi ikäihmisille tarkoitettua vuokrakohdetta Veteraanipuiston lisäksi. Ne ovat Jalavanpuisto ja Laurinpuiston. Yhdistys omistaa myös Pappilanpuiston ja Mäntypuiston palvelutalot.
Veteraanipuiston korjausremontti on vain yksi Kotikaaren uudistamishankkeista.
Uudistusten myötä kehittyy myös Lähemäellä sijaitseva rivitaloryhmä, Laurinpuisto, jossa on 33 asuinhuoneistoa ja erillinen yhteinen tila ajanviettoon.
Laurinpuiston peruskorjaus valmistui vuonna 2016. Nyt myös piha-alueiden kunnostusta jatketaan.
-Pihalle tulee uusi grilli- ja ulkoilualue, jossa asukkaat voivat viettää mukavaa yhteistä aikaa naapureiden kanssa. Uudella betonilaatoituksella on hyvä järjestää erilaisia liikunnallisia pelejä.

Kovaa vauhtia kehittyvän Kotikaaren tavoitteena on tuoda entistä enemmän asukkaiden ääniä kuuluviin ja siten mahdollistaa entistä parempien ja asukaslähtöisempien palveluiden tuottaminen.
Laurinpuisto on muuttumassa yhä enemmän ikääntyneidenkylä –konseptin suuntaan, jossa panostetaan yhteisöllisen asumisen ratkaisuihin.
-Laurinpuiston asukkaat ovat itse muodostaneet toimintaryhmän, jossa asukkaat ideoivat yhdessä Kotikaaren henkilöstön kanssa uusia ideoita yhteiselle tekemiselle. Toimintaryhmä otetaan käyttöön myös Veteraanipuistossa, mikäli asukkaista löytyy innokkaita ideoijia, Paasivuori sanoo.

Mikkelin Kotikaari ry
– Entiseltä nimeltään Mikkelin Sateenkari ry
– Perustettu vuonna 1984
– Toimitusjohtaja on Riitta Paasivuori
– Yhdistykseen kuuluu viisi yhteisöjäsentä ja 40 henkilöjäsentä
– Liikevaihto 3,5 miljoonaa euroa
– Kaksi palvelutaloa: Mäntypuisto ja Pappilanpuisto
– Kolme vuokrakohdetta ikäihmisille: Veteraanipuisto, Laurinpuisto ja Jalavanpuisto
– Ensimmäisenä suomalaisena sosiaali- ja terveysalan pk-toimijana Eurooppalainen Laatuleima vuonna 2016

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.