Unelmana Marskinlilja

Marskinliljan yrittäjä Riikka Ahonen oli otettu avajaispäivänä saadusta asiakaspalautteesta.

Tuoreen pullan tuoksu herauttaa veden kielelle jo aamuvarhain Mikkelin keskustaan Maaherrankadulle hiljattain avatussa uudessa Leipomo & kahvila Marskinliljassa.

Pitkään omasta leipomo- kahvilasta unelmoinut yrittäjä Riikka Ahonen aukaisee Marskinliljan ovet aamuisin puoli seitsemältä toivottaen ensimmäiset aamukahville tulevat asiakkaat tervetulleiksi.

– Heti aamusta paistelemme täällä pullia ja levonnaisia yhdessä leipuri Minna Ihalaisen kanssa. Ei tätä tuoreempia pullia olekaan, Ahonen toteaa.

Yrittäjäperheen tytär kertoo leikitelleensä ajatuksella omasta kahvilasta jo kymmenisen vuotta. Leipomista hän on harrastanut pienestä tytöstä asti.

– Kokeilin ensin kepillä jäätä ja kyselin läheisiltäni, että mitä mieltä he olisivat, jos laittaisin oman kahvilan pystyyn. Yllätyksekseni he näyttivät vihreää valoa ja siitä se innostus sitten kasaantui ja nyt ollaan tässä.

– Olen syntynyt yrittäjäperheeseen, joten ehkäpä yrittäjyys on juurissani. Tiedän myös varsin hyvin, että oman yrityksen pyörittäminen ei ole ruusuilla tanssimista vaan vaatii kovasti työtä.

Kesken haastattelun tyytyväinen avajaispäivän asiakas tulee kiittelemään Ahosta hyvästä palvelusta ja maistuvista herkuista. Asiakas lupaa tulla kahville toistenkin. Uuden yrittäjän tyytyväisyys hyvään palautteeseen näkyy leveänä ja onnellisena hymynä.

-Asiakkaat ovat juuri niitä, joiden vuoksi tästä työstä nautin. Tulevaisuudelta odotan ennen kaikkea iloisia ja aitoja asiakaskohtaamisia.

Marskinliljan kattavassa valikoimassa on sekä suolaista, että makeaa moneen makuun. Ahonen kertoo, että he tekevät kakkuja ja leivonnaisia myös tilauksesta ja tuoreen leivän voi napata matkaansa kotiin viemisiksi.

-Minna on todella taitava ja ahkera leipuri. Teemme tilaustuotteita niin paljon kuin ehdimme.

– Jouluisia herkkuja meillä on myös. Valikoimasta löytyy muun muassa perinteiset joulutortut, piparit ja glögi, sekä jouluinen tuorejuustokakku.

Anni Suomela

1. _los_cohones_con_cebolla 08/12/2016 17:10

Missähän päin Maaherrankatua tämä mahtaa olla?