Kolumni:
Miksi?

Miksi maailma on muuttunut niin julmaksi, raàksi ja käsittämättömäksi.
Miksi joku nuori mies tappaa kylmäverisesti kolme ihmistä Imatran Koskenpartaan kävelykadulle. Tuskin koskaan saadaan vastauksia tähän murhenäytelmään.

Miksi tällainen murhamies on edes vapaalla jalalla. Takana on raaka taponyritys, rattijuoppoutta, huumausaineita. Miksi on ajauduttu tähän järkyttävään murhenäytelmään.

Ihmishenkinen menetys on aina peruuttamatonta, suru ja tuska suunnatonta. Imatran seutukunta menetti kolme lähes kaikkien tuntemaa sosiaalisesti äärimmäisen lahjakasta naista.

Olen asunut ja tehnyt mediatyötä Imatralla 1990-luvulla. Osan niistä vuosista asuin Koskenpartaalla tai “Kulmilla”, kuten Imatrankosken keskustaa kutsuttiin. Se oli kodikas imatralaisten ja koko seutukunnan olohuone.

Viime viikonlopun käsittämättömän murhenäytelmän jälkeen mikä ei palaa ennalleen pitkään aikaan, ei kenties koskaan.

Näissä tuntemuksissa voi vain ja ainoastaan miettiä: eikö todellakaan voida tehdä mitään tällaisten tapahtumien ennalta ehkäisemiseksi.
Niin miksi?

Antero Heikkinen