Kalevankankaalla on nyt liigan paras syke

Joni Vesalainen on tuonut monipuolisen ja osaavan kokemuksensa Jukuri-heimolle.

Jukurit on synnyttänyt mikkeliläisiin ja koko seutukuntaan halun ja mielenkiinnon tulla katsomaan ensimmäisen liigasyksyn otteluja uudestaan ja uudestaan.

Jukurien markkinointi- ja myyntijohtaja Joni Vesalainen luonnehtii ilmiötä samansukuiseksi, kun mennään katsomaan suosittu hyvä leffa. Samaistutaan tiiviseen tunnelmaan ja mennään pian uudelleen elokuviin
Illasta toiseen täyttyvän Kalevankankaan IkiOma-hallin tunnelma henkii hänen mielestään kaipuuta uuteen ja mahdollisuuteen olla yhteisessä menestyksessä mukana.

– Meillä on nyt SM-liigan kiinnostavan ja paras ottelutapahtuma.

Vesalainen muistuttaa, että ennen kautta realistiseksi yleisömääräksi budjetoitiin 2 800 katsojaa per ottelu. Toteutuman keskiarvo ennen 14.12. SaiPa-ottelua oli 3 887 katsojaa.
Runkosarjan puolivälissä olemme yltäneet lähes 60 000 katsojaan. SM-liigan koko yleisömäärä on lievästi plussalla.

– Olisin pitänyt 3 000- 3 300 katsojan määrän upeana tuloksena, kun Mestiksen vertailuku oli 1 400.

– Kausikortteja on myyty jo 1 200, kun tavoite oli tuhat.

Joni Vesalainen sanoo olevansa nöyrästi kiitollinen ja onnellinen.

– Jukurien joukkueen menestys kaukalossa on tietenkin keskiössä ja suurin tekijä.

Hänen arvioissaan Mikkeli nähdään koko Suomessa uudella tavalla, kun taso on muuttunut täysin.

SM-liigan ensimmäinen yhteisvastuu-ohjelma on Vesalaisen arvoissa tärkeällä sijalla.

– Olemme järjestäneet onnistuneet Roosa-nauha ja Movember-kampanjat. On käyty kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa. Katsomoissa on paljon naisia, nuoria, perheitä ja varttuneitakin.

Liiga-Jukurien 1. budjetti on 3,7 miljoonaa euroa, josta pelaajien osuus on 1,3 ja yhteistyökumppanien 1,1 miljoonaa euroa.

– Menestys, tunnelma ja aito kiinnostus mukanaoloon ja tuonut paljon myönteisiä yhteydenottoja.

Hypetyksen keskellä kokenut urheilujohtaja muistuttaa, ettei laakereilla saa levätä.
Perhejoulun hän on viettänyt vuodesta 1985 alkaen Punkaharjulla appiukon mökillä.

– Perinteisiin kuuluu maittavan joulupöydän ja leppoisa yhdessäolon lisäksi avantouintia ja runsasta saunomista.

– Tapaninpäivänä palataan hommiin ja KalPan johtaamiseen.

Antero Heikkinen