Mikkeli kääntyi kasvuun

Mikkelin väestökehitys on ollut vuoden kahden ensimmäisen kuukauden ajan poikkeuksellisen suotuisa. Kaupungin väkimäärä kasvoi Tilastokeskuksen mukaan tammi–helmikuussa 91 hengellä.

Viime vuosina on Mikkelissä jouduttu tyytymään huonoon väestökehitykseen. Viime vuonna kaupungin väkiluku laski 666 hengellä.
Vaikka kuluva vuosi on vielä alussa, pitää Mikkelin kaupungin strategia- ja kehityspäällikkö Aki Kauranen kahden kuukauden numeroita ilahduttavina.
–Yhtä hyvää tilannetta saamme hakea vuodesta 2015. Selvää syytä kehitykselle ei tässä vaiheessa vielä voi sanoa, Kauranen sanoo.

Mikkelissä on alkuvuoden aikana kirjattu 88 syntynyttä ja 99 kuollutta. Tulijoita on ollut 359 ja lähtijöitä 259 eli muuttovoittoa on kertynyt 100 henkeä. Mikkelissä oli helmikuun lopussa 53 225 asukasta.
Muuttovoiton lisäksi Kaurasta ilahduttaa se, että vauvojen määrä on Mikkelissä selvässä kasvussa. Maakunnan pääkaupungin osuus Etelä-Savossa syntyneistä on 60 prosenttia.
–Mikkelin asema koko maakunnan vetovoiman kannalta on aivan ratkaiseva. Hyvä, että maakunnan pääkaupungin tilanne näyttää kohenevan.

Mikkeli oli koko maakunnassa ainoa kunta, jonka väkimäärä kasvoi. Savonlinnassa miinusta tuli 20 ja Pieksämäellä 36 henkeä.
Koko maakunta on selvinnyt alkuvuodesta paljon viime vuosia paremmin. Etelä-Savon väki väheni tammi-helmikuussa vain 112 henkeä, mikä on selvästi paras tulos viiteen vuoteen. Etelä-Savon ennakkoväkiluku oli helmikuun lopussa 142 223.

Muuttoliike näyttää kääntäneen suuntaa. Kokonaisnettomuutto oli Etelä-Savossa tammi-helmikuussa 81 henkilön verran positiivinen, kun se edellisvuonna samaan aikaan oli 92 henkilön verran negatiivinen. Nettomuutolla mitaten Etelä-Savo oli alkuvuodesta viidenneksi paras maakunta.