20.02.

Suur-Savon myynnin kehitys koko S-ryhmän paras

(Juttua korjattu 21.2. klo 15:30)

Osuuskauppa Suur-Savo -konsernin myynnin kasvu oli viime vuonna koko S-ryhmän ripeintä. Myyntiä kertyi lähes 480 ja liikevaihtoa 395 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 4,5 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.
– Vertailukelpoisella liikevaihdon kehityksellä mitaten Osuuskauppa Suur-Savo oli S-ryhmän ykkönen, sanoo toimitusjohtaja, kauppaneuvos Heikki Hämäläinen.
Osuuskauppa Suur-Savon tulos oli 9,9 miljoonaa euroa ja parani lähes kaikilla toimialoilla.

Toimipaikkaverkostoon Suur-Savo investoi 13,9 miljoonaa euroa. Asiakasomistajat hyötyivät osuuskaupan tuloksesta Bonuksen, maksutapaedun ja ylijäämänpalautuksen muodossa yhteensä 13,7 miljoonaa euroa. Osuuskauppa Suur-Savo työllisti keskimäärin vuoden aikana lähes 1 300 henkilöä.
Osuuskauppa Suur-Savo -konsernin myynti viime vuonna oli 479,5 miljoonaa euroa ja liikevaihto 395,0 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 17,0 miljoonaa euroa.

Hämäläisen mukaan konsernin liikevaihdon kasvuun vaikutti marketkaupassa täyden vuoden toiminut Prisma Pieksämäki.
– Autokaupassa myynnin painopisteen siirtyminen uusien autojen lisäksi enemmän vaihtoautokaupan suuntaan kasvatti liikevaihtoa 23,8 prosenttia. Matkailu- ja ravitsemiskaupan kasvu oli 3,2 prosenttia.
– Terveyspalveluissa täyden vuoden konsernissa toiminut Lääkärikeskus Ikioma Oy ja Etelä-Savon Työterveys Oy:n edellisenä vuonna avatut uudet toimipisteet Savonlinnassa ja Pieksämäellä lisäsivät toimialan liikevaihtoa 27,7 prosenttia. Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihto säilyi edellisvuoden tasolla ja liikevaihtoon vaikutti polttonesteiden maailmanmarkkinahintojen vaihtelu.

Antero Heikkinen

Kommentit

  1. Miika Soini 21/02/2020 07:16

    Polttonesteiden osalta voisitte kasvattaa myyntiänne paremmin hintakilpailun kautta. Varmasti tällöin tuloskin paranisi tämän tuoteryhmän kohdalla, kyllä ostaja katsoo litrahintaa tankkausta valitessaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.