Peräpään valvoja: Masentavalle märkäyttäjälle ei näy loppua

Armi Laukkanen voitti Tähtiartisti-laulukilpailun superfinaalin lauantaina Leppävirralla.

Kuntapoliitikoilla on meillä ja muualla kova kaipuu kaupungin omistamien yhtiöitten ja laitosten hallituksiin. Vallan ja vastuun lisäksi on tarjolla rahallinen palkkio ja mahdollisesti vaikkapa jokin mukava kokousmatka silloin töllöin.
Kaikista himoituimpia ovat olleet isojen puulaakien ykköspaikat. Mieluisia puheenjohtajan hommia hoitavat muun muassa Heikki Nykänen (kesk) Esessä, Jyrki Koivikko (kok) Xamkissa, Tapani Korhonen (sd) vesilaitoksella ja Olli Miettinen (kok) Metsäsairilassa.

Hyvänä saaliina pidetään yleisesti myös Esedun hallituksen puheenjohtajan paikkaa, jota hallinnoi Raine Lehkonen (sd). Aina ei tietenkään pöydällä ole vain helppoja ratkaisuja. Parhaillaan Esedu etsii yt:n kautta 16 henkilötyövuoden säästöä.
Olisihan se erityisen kiinnostavaa olla kärpäsenä katossa, kun Lehkonen työnantajan edustajan kohtaa yt-pöydässä pääluottamusmies Jarno Strengellin. Sekä Lehkonen että Strengell tunnetaan Mikkelin kuntapolitiikassa tiukan linjan demareina.
Entisten ministereitten työllistyminen ottaa joskus koville. Nyt on homman syrjään tarrannut kesämikkeliläinen Juha Rehula (kesk), joka on valittu Pukkilan vs. kunnanjohtajaksi. Määräaikainen homma kestää maaliskuun loppuun saakka.
Rehula, 56, on ollut ministerinä kolmessa hallituksessa, joista viimeksi perhe- ja peruspalveluministeri Sipilän hallituksessa. Erityisenä ansiona mainittakoon, että hän on jokakesäinen vieras St Michel-raveissa.

Lisää erinomaisia uutisia. Mikkeliläinen Armi Laukkanen voitti lauantai-iltana Leppävirralla Kylpylähotelli Vesileppiksessä järjestetyn Tähtiartisti-laulukilpailun superfinaalin.
Kisaan käytiin viisivaiheinen, valtakunnallinen karsinta. Normaalien palkintojen lisäksi voittoon kuuluu levytyssopimus.
–Arvostan suuresti tätä voittoa ja toivon, että se tuo tullessaan lisää keikkatöitä. Olen toiminut freelancerina 25 vuotta. Nyt olen ilokseni saanut oman bändin, Laukkanen sanoo.
Laukkanen on aloittanut yhteistyön kuopiolaisen Armi & Jamtime -tanssiorkesterin solistina. Tarjolla on uutta ja vanhaa tanssimusiikkia. Lämpimät onnittelut!

Lopuksi vähän kummastelua. Viime vuoden lopulle saakka luulivat mikkeliläiset veronmaksajat, että kaupungintalous on pahasti kuralla.
Talouden pelastamiseksi oli tehty rutosti suunnitelmia. Vuoden lopulla sitten päätettiin, että veroja nostetaan rajusti, kouluja ja kirjastoja suljetaan sekä henkilöstöä supistetaan.
Vuoden vaihduttua kriisi tuntuu kadonneen. Kaupunginhallitus jauhaa kokouksesta toiseen Ristiina lukiosta, jonka valtuusto on jo kerran päättänyt lakkauttaa.

Tällä viikolla
kaupunginhallitusta äänestyttivät Ristiinan lukion tiimoilta keskustalaiset Kirsi Olkkonen, Pekka Pöyry ja Petri Pekonen vahvistettuna kristillisen Jukka Pöyryllä.
Se on tietysti hienoa, että kaupunki ei irtisano ketään. Toivottavasti rakenteet uudistuvat silti riittävästi.
Nyt sitten vaan odotetaan, että eiköhän ne veronkorotuksetkin kohta peruta.