Mikkelin raviradan remontti sai kiitettävän arvion

Pekka "Kultasormi" Korpi ajoi Terho Rautiaisen omistamalla 4-vuotiaalla Easy Lovella onnistuneet koekierrokset Mikkelin raviradan uudistuneella kaviouralla.

Ohjastajalegenda Pekka Korven (oik.) myönteiset arviot rataremontista ja uudesta valjastuskatoksesta ilahduttivat hallituksen puheenjohtaja Markku Kakriaista, toimitusjohtaja Kari Tiaista ja emeritus toimitusjohtaja Jaakko Laitista.

Mikkelin Raviradan uusittua kaviouraa testattiin torstaina arvovaltaiselta taholta. Suomalaisten ja Pohjoismaalaisten raviratojen kaikkien aikojen menestyneimpiin ohjastajiin lukeutuva Pekka Korpi vieraili Kalevankankaalla.
Raviratojen ”Kultasormi” oli näkemäänsä tyytyväinen.
– Puitteet näyttävät upeailta. On hienoa, että raviurheiluun panostetaan näin mittavasti.
– Radan profiili perinteisiä jyrkempinä kallistuksineen edellyttävät ajajilta totuttelua. Radan pyöreä muoto ja loivat kaarteet mahdollistavat Mikkelin olevan jatkossakin kavioura, missä mennään lujaa ja saavutetaan ennätyksiä.

Mikkelin Raviradan jyrkennetyt kallistukset ovat ainutlaatuisia Suomessa. Ratoja on kallistettu ensimmäisen radan osalta 14 prosenttia aiemman 12,5 prosentin sijaan.
– Ruotsissa ja joillakin Keski-Euroopan radoilla on vastaavia kallistuksia, Korpi kertoi.

St Michel -ajon neljä kertaa voittaneelle Korvelle esitelty uusi karsinallinen 46-paikkainen valjastuskatos sai kokeneen ravimiehen myhäilemään.
– Yllättää varmasti hevosmiehet positiivisesti.
Korven nykyinen tähtihevonen, tamma Mascate Match nähtäneen ensi kesänä tositoimissa Mikkelissä St Michelin 4-vuotiaiden Eugen Pylvänäisen Muistoajossa.
– Tamman ennätystä olisi siinä hyvä parantaa, Pekka Korpi pohdiskeli.

Mikkelin Raviradan peruskorjaus käynnistyi viime elokuussa 1,75 miljoonan euron budjetilla. Kavioura uusittiin perustuksia myöten ja kaarteiden kallistuksia parannettiin ja jyrkennettiin. Maamassojen aiottua mittavampi uusiminen kohotti kustannukset 1,8 miljoonaan euroon.
Mikkelin Ravirata Oy:n pääomistaja Mikkelin kaupunki pääomitti ratayhtiötä miljoonalla eurolla ja yksittäiset osakkeenomistajat muutamalla kymmenellä tuhannella eurolla ennen rataremonttia. Mikkelin Hevosjalostusliitto rahoitti hanketta 100 000 eurolla.
Peruskorjauksen yhteydessä uusittiin ratavalot äänentoistojärjestelmä niin radalla kuin tallialueellakin.
Uusi valaistus mahdollistaa toimitusjohtaja Kari Tiaisen mielestä paremmin ympärivuotisen ravikauden Mikkelissä.
– Rata ei myöskään ole niin herkkä vaikeille sääolosuhteille kuin ennen ja uskomme, että rata on edelleen huippunopea.

Mikkelin Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Kakriainen uskoo Varennen vuonna 2002 juokseman maailmanennätyksen 1.09,3 joutuvan todelliseen testiin ensi heinäkuun St Michel -lähdössä.
– Kartoitamme myös yhteistyössä kansainvälisten tahojen kanssa huippuhevosten saamista Euroopasta ja jopa Yhdysvalloista.
Mikkelin ravikausi käynnistyy tiistaina 21. tammikuuta, jolloin uudistettu rata valoineen ja valjastuskatos ovat ensi kertaa käytössä.
Uudistetun Mikkelin Raviradan vihkijäiskilpailut ja 75-ravit toteutuvat 22. helmikuuta.
Kalevankankaan yhteinen liikunta- ja urheilualueen perhekeskeinen toimintapäivä toteutuu 1. maaliskuuta.

Antero Heikkinen