Jouluista konsertointia vähävaraisten hyväksi

Joulun Rauhaa –konsertit toteutetaan Ristiinan kirkossa 8.12. sekä Pitäjänkirkossa 10.12. Konserttien ohjelmamaksujen tuotto ohjataan Mikkelin alueen vähävaraisten hyväksi. Kuva viime vuoden Ristiinan konsertista. (Kuva: Elina Ohlis)

Jo kahtena edellisjouluna kuullut Joulun Rauhaa –hyväntekeväisyyskonsertit saavat jatkoa. Tämän joulun alla toteutetaan jälleen kaksi konserttia, kun sekä perinteiset että uudemmat joululaulut soivat ensin sunnuntaina 8. joulukuuta Ristiinan kirkossa ja tiistaina 10. joulukuuta Mikkelissä Pitäjänkirkossa.
– Edellisvuosina toteutetusta konsertista on saatu todella paljon hyvää palautetta esimerkiksi kappalevalinnoista, niiden sovituksista sekä solistien suorituksista.
– Lisäksi itsellemme on molemmilla kerroilla jäänyt niin hyvä fiilis konserteista, että oli helppo tehdä päätös konsertin toteuttamisesta tällekin vuodelle, tuumaa konsertin bändin kapellimestarina toimiva Pirkka Ohlis.

Hyväntekeväisyyskonserttien
tuotot ohjataan niiden järjestäjänä toimivan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kautta alueen vähävaraisten hyväksi. Konsertteja on järjestämässä diakoniatyön lisäksi myös seurakunnan Hyvä teko tarttuu –hanke.
– Me ehdotimme yhteistyötä seurakunnalle vuosi sitten, ja siellä idea otettiin iloksemme avosylin vastaan. Varsinkin näin joulun alla on hyvä muistaa kaikkia niitä ihmisiä, joilla on syystä tai toisesta hankala tilanne, Ohlis toteaa.

Seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Anne Pöyry sanoo, että avustuskohde on tietoisesti määritelty laveammaksi kuin vuosi sitten, jolloin kohteena olivat täsmällisemmin lapsiperheet.
– Kun meille diakoniatyöhön saadaan lahjoitus yleisesti vähävaraisten tukemiseen, niin apu voidaan kohdistaa juuri heihin, jotka apua tarvitsevat. Oli se sitten lapsiperhe, tai vaikkapa yksinäinen vanhus, Pöyry muistuttaa.

Joulun Rauhaa -konserteissa solisteina toimivat Elisa de Boer, Tuuli Anikari ja Aapo Oranen. Bändissä soittavat Ohliksen (koskettimet/taustalaulu) lisäksi Matti Pasanen (kitara/taustalaulu), Pasi Möller (akustinen kitara, banjo), Pia Kontio (viulu), Niko Takala (rummut) ja Jukka Matilainen (basso). Konsertit juontaa Salla Avelin. Ääni- ja valotuotannosta vastaa Janne Pajarinen.

Konserteissa kuullaan perinteisiä joululauluja, kuten Varpunen jouluaamuna ja Konsta Jylhän joululaulu, mutta mukana on kuitenkin myös tuoreempia lauluja, kuten Jouluaaton aamu kolmosratikassa, Walking in The Air tai vaikkapa Jouluksi kotiin.
– Olemme pyrkineet saamaan myös perinteisimpiin joululauluihin hieman uudenlaista lähestymistä sovitusten kautta. Näin esimerkiksi Varpunen jouluaamuna ja Heinillä härkien kaukalon ovat saaneet ihan uutta syvyyttä, Ohlis kuvailee.

Joulun Rauhaa -hyväntekeväisyyskonsertti Ristiinan kirkossa (Kissalammentie 2) su 8.12. klo 18 ja Pitäjänkirkossa (Otavankatu 9, Mikkeli) ti 10.12. klo 18. Vapaaehtoisen ohjelmamaksun (10e) tuotot seudun vähävaraisten hyväksi seurakunnan diakoniatyön kautta.