Mitalipelit tähtäimessä

IkiJukuri Marko Kauppinen (oikealla) valmentaa Tappara-lähtöisen Teemu Suokkaan kanssa Jukurien A-nuoria nyt kolmatta kauttaan. Kummankin sopimus umpeutuu ensi keväänä.

Mikkelin Jukurien A-nuorten liigajoukkueen päävalmentaja Marko Kauppinen on marraskuun viimeisellä viikolla syystäkin hyvillä mielin.
–Ollaan aikataulussa ja suunnitelmien mukaisessa tilanteessa alkusarjassa kuudentena. On saavutettu 26 pelissä 45 pistettä, mikä on tavoitteesta vain viiden pisteen päässä. Alkusarjasta on pelaamatta seitsemän ottelua.
Ylempi jatkosarja 10 joukkueen kesken käynnistyy tammikuun alussa.

Kauppinen myöntää, että viime kevään Jukureiden ensimmäisistä playoffeista jäi selkeä menestymisen nälkä. Mitalipeleihin on nyt vahva tahto.
Jukurien A-nuoret ovat Kauppisen mielestä rakentuneet oikeaan suuntaan. 30 pelaajasta joka toinen on varttunut Jukurien oman junioripolun kautta. Omista B-nuorista on kasvanut erinomaisia pelimiehiä.
–Jukureihin on edelleen hyvä ja runsas tarjonta muiden liigaseurojen junioreista.
–Yhteistyö myös naapuriseura Savonlinnan SapKon kanssa on käynnistynyt lupaavasti.

Liigajoukkueen
juniorivalmennuksessa tehdään Kauppisen mielestä kaikissa tilanteissa arvokasta ja monipuolista kasvatustyötä.
–Se on hyvin tärkeää, kun kaikilla on mielessä ja tavoitteissa, että jääkiekosta tulee ammatti.
–Jukureihin toisilta paikkakunnilta muuttaneista monet lähtevät ensi kertaa kotoa. Näissäkin asioissa autetaan. Anu Kokkonen on erinomainen emo.

Kokeneena jääkiekon ammattilaisena Marko Kauppinen tiedosta syvällisesti myös urheilullisen kasvatustyön.
–Joukkueen kannalta on monella tavalla hyvä, että Mikko Kokkonen, Henri Nikkanen, Eetu Randelin, Kalle Matikainen ja Heikki Huttunen ovat pelanneet SM-liigan ja A-nuorten pelejä. Useimmat heistä ovat myös nuorisomaajoukkueen piirissä.
Jukurien junioreissa varttunut hyökkääjä Juho Järvelä, 16, lukeutuu U17 maajoukkueen vahvuuteen, jonka valmennustiimiin Kauppinenkin lukeutuu.
Useiden ulkolaisten pelaajia mukanaoloa Jukurien SM-liigajoukkueessa on osa vallitsevaa kiekkokulttuuria.
Se tuo Kauppisen mielestä vuorovaikutusta ja uusia ideoita koko seuran toimintaan.
–Yhteistyössä on kyetty kehittämään ja kehittymään.

Merkittävä osa A-nuorten hyvästä fiiliksestä kuuluu Marko Kauppisen mielestä koko tiimille, johon kuuluvat valmentaja Teemu Suokas, maalivahtivalmentaja Mika Tarvainen, joukkueenjohtajat Ilkka Vaarasuo ja Petri Reinikainen, huoltajat Marko Liikanen ja Mikko Saalasti sekä joukkueen emo Anu Kokkonen.

A-nuorten
liigajoukkueen pelit ovat yleensä perjantaina ja lauantaina. Sunnuntai on vapaapäivä. A-nuoret harjoittelevat 1-2 kertaa kaikkina muina päivinä.
Jukurien B-nuoret pelaavat ikäluokkansa Mestistä. C-nuoret karsivat SM-sarjaan.

Antero Heikkinen