Kaupungintalon uumenista löytyi asbestia

Mikkelin kaupungintalon hissiurakan myötä kellarista löytyi asbestia.

Mikkelin kaupungintalon hissiurakan yhteydessä on löydetty asbestia

Mikkelin kaupungintalolle rakennetaan hissikuilu. Rakennuksen kellarikerroksen purkutöiden yhteydessä on löytynyt asbestia, joten purkutyöt toteutetaan osittain asbestipurkutyönä.

Asbesti on kiinteässä muodossa rakenteessa, eikä sitä ole päässyt huoneilmaan. Kohteeseen on toteutettu haitta-ainekartoitus ennen purkutöiden aloittamista, mutta on tavallista, että vanhasta rakennuksesta löytyy haitta-aineita purkutöiden aikana.

Purkutyöt vaikuttavat ainoastaan henkilökunnan liikkumiseen kaupungintalon ja viereisen virastotalon välillä. Maan alla kulkeva rakennusten yhdyskäytävä on osittain suljettu. Urakoitsija tarkkailee töistä aiheutuvaa pölyämistä ja pyrkii tekemään parantavia toimenpiteitä. Suojatut tilat pysyvät alipaineistettuina.