Peliaikaa ja vastuuta lisää

Mikko Kokkonen ja Ville Leskinen halajavat ratkaisijan rooleja ja lisää peliaikaa. (Kuva: Hannu Luostarinen)

Mikkelin Jukurien Mikko Kokkonen, 18, palasi SM-liigan jäille viime viikolla TPS-kohtaamisessa ja pelasi kauden toisen liigaottelunsa tiistain JyP pelissä.
Heinäkuussa Tšekkejä vastaan pelatussa U20-maajoukkueen harjoitusottelussa loukkaantunut Kokkonen on pelannut useamman viikon ajan A-nuorten liigapelejä.

Fillis on hänen mielestään nyt oikein hyvä.
– Hinku jäälle ja pelinälkä oli todella kova.
Hän myöntää, että toipumisviikot olivat henkisesti vaikeita.
– Jääkiekko on laji, jossa voi sattua paljon.
Kokkonen haluaa mahdollisimman pian vakiinnuttaa paikkansa SM-liigajoukkueen kokoonpanossa.
– Vastuuta ja peliaikaa haluan juuri nyt.

Jukurien liigajoukkueen kasvavan peliajan lisäksi Mikko Kokkosen tavoitteena on olla ensi vuodenvaihteessa Tšekeissä pelamassa Suomen U20-maajoukkueessa.
– Ne ovat tärkeitä pelejä. Toivottavasti olen päävalmentaja Raimo Helmisen listoilla edelleen.
Toronton NHL-varaus on hänelle tärkeä välitavoite.
– Sopimukseen tähdätään jo tämän kauden jälkeen.

Leskinen tykkää vauhtipelistä

Ville Leskinen, 24, on viilettänyt Jukurien ykköskentän laiturina meneillään olevalla liigakaudella.
Yhteinen pelirytmi löytyi jo harjoituskauden otteluissa Jesper Piitulaisen ja Teemu Henritiuksen kanssa.
Alkukauden huippuhetki on ollut parin viikon takaisessa ottelussa, jossa ketju ryöpytti mestari-HPK:n puolustusta kolmella osumallaan. Leskinen oli mukana kahdessa maalissa tehoilla 1+1. Kauden saldo on toistaiseksi kaksi maalia ja neljä syöttöä.

Pieksämäen PiPS:ssä varttunut Leskinen pelasi B-A-juniorina Kuopion KalPassa ja yhden nuorten liigakauden Helsingin Jokereissa.
Liigaura käynnistyi Jukurien ensimmäisessä liigamiehistössä 2016 syksyllä. Nykyinen sopimus jatkuu kauteen 2020–21.
Junioripolulta saakka hyökkääjänä pelannut Ville Leskinen tunnetaan suoraviivaisena laiturina.
Puolustuspelaamisessa ja viimeistelyn terävyydessä on hänen omasta mielestään tehostamisen varaa.
– En ole tähän saakka ollut niiden pelaajien joukossa, jotka laitetaan viime hetkillä puolustamaan maalin johtoa. Muutama napsu tehoa tarvitaan kaukalon kummassakin päässä.

Leskinen ei ole toistaikseksi kuulunut mihinkään maajoukkueeseen.
– Olen viihtynyt hyvin Jukureissa ja Mikkelissä. Meininki on erinomaista kaukalossa ja pukukopissa pääsee nykyjoukkueen kanssa todelliseen kielikylpyyn.
– Toki kansainvälisetkin kaukalot vielä kiinnostavat.
Kalevankankaan tunnelma ja kannustavat fanit ovat Leskiselle mieluisia ja tärkeitä fiiliksenluojia.
– Playoffit ovat varmasti joukkueen ja koko Jukuriheimon yhteinen tavoite.

Jääkiekon SM-liigan kiihkeä kamppailu Mikkelin Jukurit vs Oulun Kärpät perjantaina klo 18.30 Kalevankankaalla.

Antero Heikkinen