Odottavaisin mielin uuteen

Otavan K-kaupan kauppiasvaihdos on sujunut positiivissa merkeissä. Uudet kauppiaat Mikko Räisänen (vas.) ja Hanna Konttinen kiittelevät Ilpo Romppasta hyvin sujuneesta yhteistyöstä.

Otavan K-kaupassa puhaltavat muutoksen tuulet. Pari vuotta Otavassa viihtyneen kauppiasparin, Heli ja Ilpo Romppasen suunta käy kohti Keski-Suomea ja uusia haasteita. Uusi kauppapaikka on Suolahdessa sijaitseva K-Supermarket Suosikki.
–Tunnelmat ovat ennen kaikkea haikeat. Asiakkaita tulee ikävä, Ilpo Romppanen tiivistää tunnelmiaan.
Romppasilla on takanaan antoisa kaksivuotinen. Kiitosta on tullut hyvän asiakaspalvelun lisäksi muun muassa muovinkierrätyspisteestä, jonka kauppiaspari perusti kaupan yhteyteen.
–Palaute on ollut todella hyvää. Kiitos asiakkaillemme.

Romppaset tekevät viimeisen työpäivänsä Otavassa reilun viikon viikon päästä, jonka jälkeen kaupan puikkoihin astuvat Mikko Räisänen ja Hanna Konttinen. Heille kylän maisemat ovat tutut jo entuudestaan. Myös pariskunnan koti sijaitsee Otavassa.
–Tunnelmat ovat hyvät ja odottavaiset. Odotamme innolla kauppiasuran alkamista, sanovat Räisänen ja Konttinen, joille kummallekin Otavan K-market on ensimmäinen kauppapaikka.

Räisänen on toiminut aikaisemmin S-ryhmässä erilaisissa esimiestehtävissä päivittäistavarakaupan ja autokaupan toimialoilla. Myös Konttinen on toiminut aikaisemmin S-ryhmässä, muun muassa taloushallinnon tehtävissä sekä viimeiset vuodet myynti- ja markkinointiassistenttina autokaupassa.
–Kauppiasura on ollut mietteissä jo pidemmän aikaa, ensimmäisen kerran kauppaopintojen jälkeen. Nyt ollaan siinä vaiheessa elämää, että oli aika tehdä haaveista totta, sanoo kauppiasharjoittelun K-Supermarket Rokkalassa suorittanut Räisänen.

Myös uusi k
auppiaspariskunta aikoo kiinnittää huomiota välittömään ja hyvään asiakaspalveluun. Erityisesti panoksia laitetaan myös liha-, kala-, hevi- ja leipätuoteryhmiin sekä käyttötavarapuolen tarjontaan.
–Mitään suuria muutoksia jo entisestään hyvään ja monipuoliseen tarjontaan ei tarvitse tehdä, mutta käyttötavarapuolta aiomme kehittää niin, että asiakkaan ei välttämättä tarvitse ajaa Mikkelin keskustaan hakemaan yhtä paistinlastaa.

Konttinen ja Räisänen sanovat, että he haluavat myös olla aktiivisesti kehittämässä Otavan kylän yhteisöllisyyttä erilaisten tapahtumien ja teemapäivien muodossa.
–Olemme vahvasti läsnä kaupan arjessa ja yhdessä muun henkilökunnan kanssa luomme oman näköisen ja monipuolisesti palvelevan ruokakaupan.

Maanantaina
21. lokakuuta kaupan puikkoihin astuvat kauppiaat haluavat antaa lämpimät kiitokset Romppasille.
–Kauppa on hyvin hoidettu ja kauppiasvaihdokseen liittyvä yhteystyö on sujunut erinomaisesti.

Heli ja Ilpo Romppasen läksiäiskahveja juodaan Otavan K-kaupalla huomenna perjantaina 11. lokakuuta kello 12 ja 17 välisenä aikana, ja uusien kauppiaiden tervetuliaiskahvitarjoilu on lauantaina 16. marraskuuta.

Anni Suomela