Mikkeli päättää yt-neuvotteluista maanantaina: vähennystarve enintään 120 henkilötyövuotta

Mikkelin kaupunginhallitus saa maanantaina eteensä esityksen koko henkilöstöä koskevien yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta. Enimmillään ne voivat johtaa 140 hengen irtisanomiseen.
Kaupunki tiedotti henkilöstölle kaupunginjohtaja Timo Halosen yt-neuvotteluja koskevan esityksen sisällöstä torstaina aamupäivällä.
Neuvottelut koskevat toteutuessaan kaupungin koko henkilöstöä liikelaitoksineen sekä taseyksiköitä. Neuvottelut voivat johtaa enimmillään 140 irtisanomiseen tai koko henkilöstön lomautukseen. Henkilötyövuosina vähennystarve on 120.
Yt-neuvottelujen takana ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Hallintojohtaja Ari Liikanen sanoo, että kaupungin talous on vaikeassa tilanteessa erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon menojen kasvun vuoks.
– Viime vuodelta alijäämää on 8,5 miljoonaa euroa ja tältä vuodelta on tulossa lisää 20 miljoonaa euroa. On pakko tehdä jotakin, Liikanen sanoo.