Kolumni: Saimaa nousee

Juha Kaitainen haluaa rakentaa Anttolanhovista merkittävän kotimaisen ja kansainvälisen matkailukohteen.

Ponnistelut Saimaan matkailun nostamiseksi ovat tuottaneet tuloksia. Yksi uskottavuuden mittari on johtavien rahamiesten sijoitukset alueen matkailuun.
Joensuun mahtimies Yrjö Laakkonen ilmoitti viime vuoden lopulla suunnittelevansa Savonlinnan Oraviin korkeatasoisia majoitus- ja kokousmatkailupalveluja etenkin kansainvälisten matkailijoitten tarpeisiin. Hintalappu on kuusi miljoonaa euroa.

Lisää hyviä
uutisia Savonlinna sai eilen keskiviikkona. Tokmanni-ketjun perustaja Kyösti Kakkonen osti Rauhalinnan ympäröivine sadan hehtaarin metsineen ja rantoineen. Hinta pakkohuutokaupassa oli 600 000 euroa.
Kakkonen lupaa kunnostaa tsaarinaikaisen pitsihuvilan kulttuurihistoriaa kunnioittaen. Tulevaa käyttötarkoitusta ostaja ei tuoreeltaan osannut kertoa.

Eikä tässä vielä kaikki. Myös Anttolasta kuuluu erinomaisia uutisia.
Uusi omistaja Juha Kaitainen kertoi keskiviikkona haluavansa rakentaa Anttolanhovista merkittävän kotimaisen ja kansainvälisen matkailukohteen.
Kaitainen arvioi tiedotteessaan, ettei Anttolanhovin valtavaa potentiaalia kansainvälisten matkailijoiden silmissä ei ole täysin ymmärretty. Yhtä monipuoliset palvelut mahdollistavia paikkoja saa hänen mielestään hakea.
Yrittäjähenkiseksi ja kasvuhakuiseksi kuvattu Kaitainen on ottanut kumppanikseen hyvin menestyneen bisnesmuotoilutoimisto Braden.
Yhteistuumin yritykset aikovat panna hösseliksi. Uudistusten ensimmäinen aalto näkyy jo alkuvuodesta 2020.

Mikkelin merkittävimpiin matkailukohteisiin kuuluvalla Anttolanhovilla on kaikki eväät huimaankin menestykseen. Kaunein mahdollinen järviluonto, hyvät yhteydet ja elävä lähiruokaperinne antavat hyvät lähtökohdat.
Anttolanhovin uudistaminen alkaa hyvästä päästä. Palvelujen, elämysten ja tapahtumien tarjoaminen on välttämätöntä, jos halutaan vieraiden viihtyvän.
Kasvun edellytyksiin kuuluu uudistuva ja kasvava rakennuskanta. Hyvällä menestyksen tiellä oleva Järvisydän tavoittelee Rantasalmella 500 majoituspaikan rajaa.
Toivottavasti seinät rupeavat ahdistamaan niin, että myös 250-paikkainen Anttolanhovi tarvitsee lisää tilaa.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.