Kolumni: Peli kulkee – kiekonystävät Kalevankankaalle!

Jukurien kotimatseissa on tunnelmaa (Jukurit vs TPS)

Jukurit on onnistunut SM-liigakauden ensimmäisten viikkojen aikana hyvin. Kahdeksan ottelun jälkeen koossa on 15 pistettä. Edelliskauden maalin tappiot on tänä syksynä taisteltu maalin voitoiksi.
Tämä saldo on olennaisempi kuin päiväkohtainen sarjasijoitus, kun runkosarjasta on pelaamatta 52 ottelua. Erityisen ilahduttavia ovat makeat kotivoitot.
Tiukkojen taistelujen ratkaisijoiden joukko on selkeästi aiempia kausia otollisempaa. Savonlinnassa ja Pieksämäellä varttuneet Jesper Piitulainen ja Ville Leskinen järjestivät kunnon pyörremyrskytunnelman HPK:n kaadossa. Viime perjantain toinen erä ja keskiviikkoillan avauserä TPS:n vieraillessa ovat parhaiden joukossa Jukurien vielä lyhyehköllä liigataipaleella. Se luvannee hyvää jatkossakin.

Kun kauden avauksen urheilullisia onnistumisia ja Kalevankankaan yleisömääriä asettelee samalle ruudulle, ei voi kuin huolestua. Tuttujen tottumusten mukaan mennään katsomaan kotijoukkueen pärjäämistä eli odotetaan omien voittavan. Kalevankankaalla ovat vierailleet naapurit Pelicans ja KooKoo, hallitseva mestari HPK ja yleensä aina kiinnostava TPS.
Jäällä on tarjottu parasta mahdollista tai ainakin hyvää meininkiä ja kolme kotivoittoa neljästä mahdollisesta. Yleisömäärä on on laskenut 2800:sta alle 2500:n. Kauden keskikatsomoksi on budjetissa arvioitu 3100. Tämä tavoite on karkaamassa alkuunsa.
Mistä kiikastaa. Se on aika olennainen kysymys. Saako edullinen Telia-kortti jääkiekon ystäviä jäämään kotikatsomoon.

Suomi-kiekon kokonaiskuvan pitäisi olla kunnossa.
Nyt on hyvät ideat kullankaalliita, miten saadaan Kalevankankaan katsomot täyttymään.
Jukurikiekko on olennainen osa Suomi-kiekkoa. Tarjolla on hyvää urheiluviihdettä. Suosittelen liveseurantaa. Kalevakankaalla on hyvä tunnelma.

Antero Heikkinen