Kohti parempaa Mikkeliä

Torin uudelle esiintymislavalle nousseet Armi Salo-Oksa ja Olli Marjalaakso tapailevat yhteistä säveltä, jonka voisi johdattaa Mikkelin noususuhdanteeseen.

Mikkelin kokoomus kysyy mikkeliläisiltä neuvoa kotikaupungin uudistamiseksi. Puolue järjestää kaikille kaupunkilaisille avoimen verkkokyselyn lokakuun loppupuoliskolla.
–Tavoitteena on hyvä Mikkeli 2030, ja ajatuksena on, että me mikkeliläiset teemme sen yhdessä, sanoo kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Armi Salo-Oksa.

Kaupungin konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso (kok) sanoo, että tavoitteena on saada ihmiset innostumaan tulevaisuudesta Mikkelissä.
–Haluamme löytää asioita, jotka luovat toivoa ihmisten arkeen ja antavat tulevaisuuden toivoa. Haluamme luoda Mikkelistä parempaa kuvaa.

Kokoomuspomot myöntävät, etteivät Mikkeliä ohjaavat päätökset ole viime vuosina onnistuneet kovin hyvin.
–Tahallaan ei kukaan tee huonoja päätöksiä, mutta nyt on aika tehdä yhdessä parempaa jälkeä. Halumme kuulla, mitä mikkeliläiset haluavat tulevaisuudeltaan, Salo-Oksa sanoo.
Marjalaakso muistuttaa, että kokoomuksen peruskirja vuodelta 1919 asettaa tavoitteeksi vähäväkisten aseman parantamisen.
–Olemme täällä Etelä-Savossa kaikki enemmän tai vähemmän vähäväkisiä. On voitava luoda paremmasta tulevaisuudesta kuva, johon voimme kaikki sitoutua.

Salo-Oksa toivoo, että kokoomuksen aloite herättää runsaasti keskustelua kaupunkilaisten parissa. Siihen tarjoutuu tilaisuus myös keskustelutilaisuudessa, joka kyselyn tiimoilta järjestetään syksyn aikana.
Salo-Oksa ja Marjalaakso vakuuttavat, etteivät kaupunkilaisten ajatukset jää pölyttymään mappi ö:hön. Heidän mukaansa vastaukset analysoidaan huolellisesti ensi vuoden alussa.
–Sitten lähdemme toteuttamaan uusia ajatuksia, jotta sujuva arki voisi entistä paremmin toteutua mikkeliläisten elämässä, Salo-Oksa sanoo.

Kaikille avoin
kysely avataan 14. lokakuuta, ja se on avoinna 3. marraskuuta saakka. Kyselyyn tulee sekä monivalinta- että avoimia kysymyksiä. Yksityiskohdista tiedotetaan Mikkelin Kaupunkilehdessä.
–Kaupunkilaisten lisäksi vapaa-ajan asukkaat ovat toinen erittäin tärkeä kohderyhmä, Marjalaakso sanoo.