Hinta veti Vainiot Mikkeliin

Antti (vas.), Eero-Matti ja Asko Vainio ostivat kerrostalon Karkialammelta, jonka maastot ovat suunnistavalle perheelle Jukolan viestistä tuttuja.

Tämä talo on 1950-luvun hyvää laatua, vakuuttaa Asko Vainio ostamansa kerrostalon pihassa Mikkelin Karkialammella.

Vainion ja hänen poikiensa Eero-Matin ja Antin yhdessä omistama Vainio Kiinteistö Group Oy teki pari viikkoa sitten kaupat 24 asunnon kerrostalosta, joka on aikanaan ollut kantahenkilökunnan asuntoina varuskunta-alueella. Myyjinä olivat mikkeliläiset yksityishenkilöt.

Museovirasto on määrännyt vuonna 1956 valmistuneen talon ulkokuoren suojeltavaksi.
Vuoden verran myynnissä olleen talon pyyntihinta oli alkuun noin 200 000 euroa, mutta kauppahinta oli lopulta vain puolet pyydetystä.
–Kyllä tässä kohteessa houkutti hinta. Maksoimme kerrostalosta lopulta reilut sata tonnia, sanoo Eero-Matti Vainio.

Vainio sanoo huomanneensa tyhjän ja halvan kerrostalon verkkopalvelussa. Tutkimisen jälkeen kiinnostus jatkui.
–Näimme, että pienellä remontilla tästä saa hyviä vuokrakoteja mikkeliläisille.

Turun seudulla Mynämäellä toimiva Vainioiden perheyritys on parin toimintavuoden aikana hankkinut omistukseensa runsaat sata asuntoa. Vaikka kiinteistösijoitus on perheessä vielä nuorta, on Asko Vainiolla pitkä kokemus kiinteistövälityksestä.
Pääosa Vainioiden sijoituksista sijaitsee kotipuolessa Turun seudulla, mutta maantieteellisiä rajoja yritys ei aseta.
–Meillä on erilainen sijoitusstrategia kuin muilla. Pelikenttänä on koko Suomi, Eero-Matti Vainio sanoo.

Karkialammen kerrostalo on päänavaus itäisessä Suomessa. Oulussa yhtiö omistaa yhden kerrostalon. Lisäksi omistuksessa on loma-asuntoyhtiö Lapissa.
–Tällä erää Mikkelissä ei ole uutta kiikarissa.

Kymmenkunta vuotta
tyhjillään ollutta Karkialammen kerrostaloa odottaa remontti, jossa viemäri- ja vesijohdot uusitaan. Siistimistä kaipaavat myös muun muassa parvekkeet.
Vainion tavoitteena on saada talo vuokrauskuntoon marras-joulukuun vaihteessa. Hän uskoo, että melko lähellä kaupungin keskustaa olevat asunnot kiinnostavat.
–Bussi kulkee vierestä, luonnon keskellä on hyvät ulkomaisemat ja järvinäkymät, listaa Vainio Karkialammen etuja.

Kaupan välittänyt Kiinteistömaailma Mikkelin yrittäjä Pertti Orava sanoo, ettei kerrostaloja osu myyntiin usein. Hänen urallaan Karkialammen talo oli ensimmäinen.
–Kyllä kysyntääkin oli. Aika moni eri puolelta Suomea kävi taloa katsomassa.
Länsi-Savo kertoi talokaupasta tiistaina.