St Michelin rahavirta kasvoi 4,3 miljoonaan euroon

St.Michel -ravit on Kuninkuusravien lisäksi ainoa kaksipäiväinen ravitapahtuma Suomessa.

St Michel -ravivieraat käyttivät heinäkuussa Mikkelissä tapahtuman aikana rahaa yhteensä noin 4,3 miljoonaa euroa.

Asia käy ilmi TAK Researchin toteuttamasta kävijätutkimuksesta

Euromäärä kasvoi edellisvuodesta prosentilla. Raviradan alueella rahaa käytettiin henkilöä kohden keskimäärin 204 euroa (+3 prosenttia). Mikkelin alueella ulkopaikkakuntalaiset käyttivät keskimäärin 153 euroa (+7 prosenttia).

Ravivieraista yli 60 prosenttia tuli Etelä-Savon ulkopuolelta. Mikkeliin tulleet vieraat käyttivät majoitukseen ja ravintolapalveluihin raviradan ulkopuolella yhteensä lähes 1,2 miljoonaa euroa.

St Michel -ravitapahtuman suosio on pysynyt vankkana. Yleisöä oli tänä vuonna 22 830. Kasvua kirjattiin myös pelivaihdossa. Ensikertalaisia kävijöistä oli noin 7 prosenttia.

TAK Researchin toteuttamasta kävijätutkimuksen mukaan tapahtumaan osallistuneista peräti 84 prosenttia suosittelisi tapahtumaa ehdottomasti muillekin, ja saman verran sanoi osallistuvansa varmasti uudelleen.

Ylen TV2:lla St Michel -raveista esitetty Kavionjälkiä-ohjelma tavoitti 206 000 ihmistä.

St Michel -ravit järjestetään ensi vuonna 18-19 heinäkuuta MIkkelin remontoidulla kaviouralla.

Antero Heikkinen