Mad Weekend tulee rohkeana

Mad Weekend -työryhmään kuuluva Jenni Lohko odottaa tapahtumapäiville suuren joukon kävijöitä sekä Mikkelistä että ulkopaikkakunnilta. Mikaeli on yksi keskeisimmistä tapahtumapaikoista.

Neljästi aiemmin järjestetty Mikkeli Art & Design Week on uudistunut nimeään myöten. Ensi viikolla Mikkelin alueella järjestettävä tapahtuma kantaa nyt nimeä Mad Weekend ja sen ohjelmakokonaisuus on tiivistetty viikon sijasta neljään päivään. Tapahtuma värittää Mikkelin kulttuurielämää 19.–22. syyskuuta, torstaista sunnuntaihin.

Luovien alojen yhdistys Desavon järjestämä tapahtuma vietti viime vuonna välivuotta. Nyt tapahtuma palaa Mad Weekend -työtiimiin kuuluvan kulttuurituottajaharjoittelija Jenni Lohkon mukaan entistäkin rohkeampana ja monipuolisempana.
–Välivuoden aikana tapahtuman tuotantoa kehitettiin entisestään, ja nyt toimiin on tartuttu uudella innolla. Luvassa on entistäkin enemmän rohkeutta ja yllätyksellisyyttä, Lohko sanoo.

Mikkeli Art & Design Weekend -kokonaisuus sisältää erilaisia kulttuurin, muotoilun ja taiteen tapahtumia, jotka ovat levittäytyneet ympäri Mikkelin keskustaa.

Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna kokemuksellisuus ja osallisuus. Lohkon lisäksi tapahtuman tekijätiimiin kuuluvat tällä kertaa desavolaiset muotoilijat Anu-Anette Varho, Heidi Huovinen, Tytti Vuorikari ja Marianne Heikkinen.
Lohko vakuuttaa, että tapahtuman aikana mikkeliläisten ja Mikkelissä vierailevien ei ainakaan tarvitse kärvistellä kulttuurinnälkäisinä. Tarjolla on monipuolisesti taidenäyttelyjä, muotoilua, elokuvia, tanssia ja musiikkia. Lisäksi tapahtumaa täydentävät osallistavat työpajat ja kokeilut, joita järjestetään eri puolilla kaupunkia.
–Yksi mielenkiintoinen ja ajankohtainen työpaja on nimeltään Posti 2.0. Työpajassa ideoidaan, millainen tulevaisuuden Posti voisi olla, Lohko sanoo.

Yksi keskeisimmistä tapahtumapaikoista on konserttitalo Mikaeli, jossa järjestetään muun muassa Mad Weekendin suurin yksittäinen tapahtuma, MAD Design Market. Kotimaista muotoilua ja käsityötä esittelevä tapahtuma täyttää Mikaelin kaikki kolme kerrosta ensi viikon lauantaina ja sunnuntaina.
Designin ja käsitöiden lisäksi Mikaelissa nautiskellaan esimerkiksi burleskielokuvasta, kuvataiteesta ja mikkeliläisestä musiikista.

Mikaelin lisäksi ohjelmaa järjestetään muun muassa kauppakeskus Akselissa, kulttuuritalo Tempossa ja Yliopistokeskuksessa.
–Huh, huh. Ohjelmakattaus on mieletön. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin uutta nähtävää ja koettavaa, Lohko lupaa.
Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, lukuunottamatta pääsymaksullista Drink and Draw Burlesque -tapahtumaa teatteriravintola Ilossa ja Kamarimusiikkikonserttia Elomaan talolla.

Lisätietoa tapahtumasta ja ohjelmasta täältä.

Anni Suomela