Keilahalli palasi keskustaan

Keilakukko Mikkelissä ei vielä keskiviikkona kuultu keilojen kolinaa, mutta remonttiääniä sen sijaan kyllä. Keilahallin yrittäjät Tommi Poutiainen (vas.) Ville Laakkonen ja Joonas Jehkinen lupaavat, että valmista tulee perjantaisiin avajaisiin.

Kauppakeskus Akselin alakerrassa oli varhain keskiviikkoaamuna käynnissä kova tohina. Keilakukko Mikkeli -niminen keilahalli avaa ovensa paikalla huomenna perjantaina puolenpäivän jälkeen.
Keilakukko Mikkeli avataan kaupunkilaisille tuttuun paikkaan, sillä samalla paikalla on aiemminkin ollut keilahalli. Se suljettiin reilu kymmenen vuotta sitten.

Keskiviikkoisella katselmuksella uusi keilahalli ei näyttänyt vielä kovinkaan valmiilta, mutta yrittäjät Joonas Jehkinen, Ville Laakkonen ja Tommi Poutiainen vakuuttavat, että avajaisia vietetään sovitussa aikataulussa.
–Kaikki isommat hommat on tehty, vaikka nyt näyttääkin sekamelskalta, kolmikko nauraa.
–Jäljellä on hienosäätöä, laitetestausta, pientä rakennushommaa ja siivousta.

Keilakukko Mikkelin
rakennustyöt aloitettiin Akselissa heinäkuussa. Keilahallia viimeistellään 1200 neliön tiloihin ja siitä voidaan puhua myös viihdekeskuksena, sillä paikasta tulee moneen taipuva kokonaisuus.
Tiloissa on kahdeksan nykyaikaisella tekniikalla varustettua keilarataa, pientä purtavaa tarjoava ravintola anniskeluoikeuksineen, 20 hengelle suunniteltu saunakabinetti, kolmesta neljään darts-taulua sekä biljardisali, jonka kahdeksan biljardipöytää täyttävät myös kilpailukriteerit.
–Nämä kaikki ovat valmiina avajaisissa, lukuun ottamatta ruokapuolta, joka valmistuu lähiaikoina. Juomaa saa heti perjantaina, sanoo Jehkinen.

Viihdekeskukseen tulevat kalustot ja järjestelmät ovat yrittäjien mukaan markkinoiden parasta laatua. Laitteiston tuleekin olla viimeisen päälle priimaa, koska tiloissa tullaan järjestämään myös kilpailutapahtumia.
–Kyllä nyt mikkeliläisiä hemmotellaan, Jehkinen virnistää.

Sisustukseen on haettu inspiraatiota keskieurooppalaisesta pubimaailmasta.
–Vähän sellaista baaritunnelmaa haettu, mutta myös pienimmät kävijät on otettu huomioon, kertoo Laakkonen.
Keilahalliin tulee myös oma sisäänkäynti Maaherrankadulta, joten se voi olla avoinna kauppakeskuksen aukioloaikojen ulkopuolellakin.

Keilakukko Mikkelin avajaisia vietetään huomenna perjantaina kello 12.30 alkaen. Keilahallin avausheiton heittää kauppakeskusjohtaja Jukka Toivakka noin kello 12.45.

Anni Suomela