05.09.

Juvan koulukeskuksessa vesivahinko

Juvan koulukeskuksella havaittiin vesivuoto tänään 5. syyskuuta aamulla noin kello 6.30. Töihin tullut siistijä havaitsi vettä koulun käytävillä ja hälytti laitosmiehet apuun. Laitosmiehet paikansivat vuodon 3. kerroksen käytävälle. Käytävältä on muutama vuosi sitten poistettu kahviautomaatti ja tälle tuleva vesihana oli jostain syystä avattu. Vettä on vuotanut käytävälle ilmeisesti edellisestä illasta alkaen koko yön ajan.

Martti Talvela –kampus työmaan vuoksi vedentulo koulukeskukseen katkaistiin keskiviikkona kello 15-18. Mahdollisesti tuon vesikatkon aikana hana on avattu ja hana on jäänyt auki. Vesikatkon jälkeen hanasta on päässyt virtaamaan vettä täydellä verkostopaineella.

Vesi levisi koko 3. kerroksen käytävän matkalle ja valui alas pääasiassa käytävän molemmista päistä porraskäytäviä myöten kastellen alempien kerrosten käytävät, keittiön ja osittain muitakin tiloja.
Rakennuksesta katkaistiin sähköt turvallisuuden vuoksi. Vedet saatiin suurimmalta osalta poistettua Järvi-Saimaan Palveluiden henkilöstön toimesta kello 8.30 mennessä. Juvan Sähkö tutkii parhaillaan mihin osiin sähköä voidaan toimittaa rakennuksen oman sähköverkon kautta.

Polygon tutkii vaurioiden laajuutta ja toimittaa kuivureita kosteuden poistamiseksi. Kuivatustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Kuivatustöiden kestoa ei vielä tässä vaiheessa osata arvioida. Vesivahingon laajuuden vuoksi tarkempi kosteuskartoitusraportti saadaan ensi viikon aikana, jonka jälkeen asiasta tiedotetaan lisää.

Lukiolaisilla on etäopiskelupäivä tänään torstaina ja huomenna perjantaina. Koulu tiedottaa jatkotoimista WILMA-viestintäkanavan kautta opiskelijoille ja heidän huoltajilleen.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.