29.08.

Unelmana isot festarilavat

Mikkeliläinen Aleksi Mutanen tekee EDM-musiikkia Edective-nimellä.

Jos palava intohimo olisi tae menestykselle, olisi mikkeliläinen Aleksi Mutanen, 19, jo ponnahtanut suomalaisten EDM-muusikoiden tähtikaartiin.
Elektronista tanssimusiikkia (EDM) Edective-artistinimellä tekevä Mutanen sanoo vielä etsivänsä omaa musiikillista tyyliään, mutta ensimmäinen askel kohti tähtiareenoita on jo otettu, vieläpä hyvällä menestyksellä.

Mutasen uusin julkaisu, Moment, löytyy tätä nykyä amerikkalaisen EDM-levy-yhtiö Ninety9Livesin listoilta.
–Lähetin demon kuunteluun toukokuussa ja myönteinen vastaus levy-yhtiöltä tuli melko nopeasti. Moment-biisi julkaistiin yhtiön toimesta Youtubessa ja Spotifyssä heinäkuun 25. päivä.
–Sen jälkeen olen saanut yhteydenoton vielä toiseltakin levy-yhtiöltä, mutta siitä en hiisku enempää vielä tässä vaiheessa, Mutanen virnistää.

Vaikka yhteys tunnettuihin levy-yhtiöihin on Mutasen omien sanojen mukaan enemmän kuin hienoa, on se vasta alkusoittoa nuorukaisen tavoitteissa.
–Kyllä ne isot festarilavat siintävät unelmissa ja tavoitteissa. Hienoa olisi myös saada omia biisejä soimaan radiossa. Näiden tavoitteiden toteuttaminen vaatii työtä, kärsivällisyyttä ja verkostoja. Tavoitteena on myös päästä tekemään yhteistyötä tunnettujen artistien kanssa.

Mutanen kuuluu mikkeliläiseen musiikkikollektiivi Someactiin, jonka tarkoituksena on paitsi tehdä musiikkia ja esiintyä, myös toimia ponnahduslautana nuorille potentiaalisille muusikoille.
–Olen saanut kollektiivista paljon apua muun muassa verkostoitumiseen.
Mutanen on viihtynyt musiikin parissa koko nuoren ikänsä. Harrastus alkoi kattiloiden soittamisella, sitten rumpujen ja lopulta hän löysi tiensä konemusiikin pariin.
Musiikintekoon tarkoitetun ohjelman Mutanen latasi vuonna 2013.
–Sama ohjelma on palvellut hyvin tähän päivään saakka. Omassa tekemisessä tosin on tapahtunut melkoisesti kehitystä. Ovathan ne ensimmäiset kappaleet huonoja, hän nauraa.

Mutanen sanoo
tekevänsä musiikkia intohimoisesti ja tavoitteellisesti, mutta ennen kaikkea itselleen.
–Siinä saa purkaa ajatuksia ja tunteita. Vaikka haluankin musiikkini tavoittavan suuren yleisön, niin teen tätä oman itseni vuoksi. Kuulijoille haluan jakaa hyvää fiilistä ja hyvää musiikkia. Siinä ovat minun prioriteettini.

Omaksi esikuvakseen
nuorukainen nimeää saksalaisen EDM-artisti Virtual Riotin.
–Siinä on vaan taitava muusikko, Mutanen vastaa nopeasti perusteluja kysyttäessä.
–Olen seurannut Virtual Riotin kehitystä vuosien ajan. Se inspiroi ja motivoi minuakin kehittymään entisestään.

Toisten EDM-artistien musiikin lisäksi Mutanen hakee inspiraatiota sieltä täältä, oman elämänsä pienistä ja suuremmista hetkistä.
–Useimmiten inspis syttyy ihan yllättäen ilman mitään sen suurempaa ajattelua. Silloin pitää käydä heti töihin, jos se vain on mahdollista.
Edectiveltä tulee uutta musiikkia vielä tämän vuoden aikana. Hänen musiikkiaan löytyy muun muassa Spotifystä, Youtubesta ja Soundcloudista.


Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.