Tiina Maczulskij jättää Mikke ry:n

Tiina Maczulskij on irtisanoutunut Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry:n (Mikke) toiminnanjohtajan tehtävästä. Uuden toiminnanjohtajan etsintä alkaa ensi vuoden puolella.

Viisi vuotta Mikkeä vetänyt Maczulskij sanoo jossakin määrin väsyneensä toiminnanjohtajan työkuormaan.
– Esimerkiksi viime vuonna puolet kaikista viikonvaihteista sujui työn merkeissä. Se aika on ollut poissa muun muassa perheeltä. Jatkosuunnitelmia ei vielä ole, ja nyt vedän vähän happea, sanoo Maczulskij, jonka viimeinen työpäivä on kahden viikon päästä.

Mikke ryn puheenjohtaja Jyrki Suvimaa kiittää Maczulskijia suuresta urakasta, jonka hän on Mikkelin kaupunkikeskustan ja yritysten hyväksi tehnyt. Uuden toiminnanjohtaja etsintä alkaa Suvimaan mukaan vuodenvaihteen jälkeen.
– Ennen sitä käymme läpi muutostarpeet, joita Mikken toiminassa kaivataan. Syksyn ajan Mikke hoitaa velvoitteensa yhteistyössä kaupungin kanssa.

Suvimaa sanoo, että Mikkeä tarvitaan edelleen sekä kivijalkakaupan puolestapuhujana että kaupunkikeskustan kehittäjänä.

Mikke ry:n ja Mikkelin kaupungin kumppanuussopimus ulottuu vuoden loppuun. Kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä sanoo, että sopimusta ja yhteistyötä tarvitaan jatkossakin.
– Tarvitsemme ensin kuitenkin pohdintaa siitä, millaiseen rooliin Mikkeä jatkossa kaivataan. Toimintaan tarvitaan hieman lisää terävyyttä.

Riihelä sanoo, että kaupunkikeskustan seuraavia vuosia värittää kehittämistarve.
– -Keskustalle ei ole tehty mitään sitten vuoden 2012. Tarvitsemme seuraavan kehitysversion, jota kohti yhdessä mennä.