Kolumni: Katrina ja Lars

Jotkut lukijat saattavat muistaa kolmikymppiset lääkärit Katrinan ja Larsin, joista Kaupunkilehti kertoi vajaa vuosi sitten.
Kihlapari asui Mikkelissä Graanissa ja työskenteli keskussairaalassa, joka oli heidän mielestään erinomainen työpaikka uraansa aloittelevilla lääkäreille.
Katrina ja Lars kiittivät, että he saivat paljon vastuuta ja runsaasti tukea kokeneemmilta kollegoilta. Keskussairaala käytti heitä kasvoina mainoskampanjassaan, jossa lääkäreitä houkutetiin Mikkeliin.

Katrinan ja Larsin tarina on kaunis. Amerikansuomalainen Katrina kasvoi Bostonissa Yhdysvaltain itärannikolla, mutta äidin sukujuuret johtivat hänet ylioppilastutkinnon jälkeen Suomeen.
Lars puolestaan on kotoisin öljyrikkaan Norjan vauraimmasta kolkasta Stavangerista. Nuorten tiet yhtyivät opinnoissa Unkarissa, mistä he vuosi pari sitten valmistuivat lääkäreiksi.
Menestyvä pariskunta halusi asua Suomessa, vaikka Lars oli ummikko. Puolessa vuodessa hän opiskeli suomen niin hyvin, että hänestä tuli mikkeliläisten potilaiden keskuudessa hyvin suosittu lääkäri.

Nuoripari kertoi haluavansa asettua Mikkeliin, mistä Katrinan isovanhemmat ovat kotoisin. Kaupunki tarjosi työtä, hyvät palvelut, luonnonläheisyyttä ja harrastusmahdollisuuksia.
Yksi asia oli yllättävän tukala. Kiivaista etsinnöistä huolimatta he eivät olleet löytäneet sopivaa asuntoa. He kaipasivat valmista taloa tai Saimaan rantatonttia, jolle voisivat rakentaa omakotitalon.

Tapasin Katrinan ja Larsin pitkästä aikaan maanantaina. Mitä kuuluu? Onhan asunto jo löytynyt?
He tulivat vastaan Carlsonin liukuportaissa mukanaan iso määrä vauvan tarvikkeita. Katrinan vatsa kertoi, että iloinen perhetapahtuma on lähellä.
Eikä siinä vielä kyllin. He olivat menneet naimisiin ja saaneet uudet työpaikat, ja olihan se asuntoasiakin järjestynyt.
Katrina ja Lars muuttavat kahden viikon kuluttua unelmiensa kotiin, jonka he löysivät vanhasta kaupungista Porvoosta.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja

1. Eipä yllätä 20/08/2019 11:16

Surullinen ja ala-arvoinen yritys lobata Kaihun rakentamista…

2. Pentti 17/08/2019 10:22

Hienosti tämä Honkamaa puuttuu usein epäkohtiin … jos joku ei ymmärrä, että olisi eduksi muille Mikkeliläisille asukkaille/veronmaksajille, että tänne muuttaisi tuon tyyppisiä ihmisiä/uusia veronmaksajia ja uusia yrittäjiä (työpaikkoja/veronmaksajia) niin kannattaa kysyä joltain viisaammalta tai käydä peruskoulun yhteiskuntaoppi uudestaan !

3. Kyllästynyt veronmaksaja 17/08/2019 07:52

Surullinen yritys puolustaa Kaihun rakentamista, niin läpinäkyvää

• Tapio Honkamaa 16/08/2019 16:25

Kiitos kysymyksestä. Viesti on luettavissa tästä tarinasta, jonka haastateltavat minulle kertoivat. Jokainen voi tehdä omat päätelmänsä.

4. Oma Koti 16/08/2019 13:42

Olisko jäänyt Rantakylä pariskunnalta tarkistamatta jos ei sopivaa asuinpaikkaa ja sopivaa henkeä löytynyt?

5. Welcome to the land of the free press 16/08/2019 07:49

Ja uusilla työpaikoilla, pk-seudun läheisyyden tuomilla urakehitysmahdollisuuksilla, Porvoon ruotsinkielisyydellä tai muilla vastaavilla asioilla ei ole mitään tekemistä tarinan lopetuksen kanssa. Jos vaan Kaihu olisi saatu kaavoitettua niin kyllä ihan varmasti Katriina ja Larskin olisivat Mikkeliin jääneet. Sen pituinen se.

Melkein saattaisin välillä toivoa että Kaupunkilehti edes hitusen kääntäisi kurssiaan ihan oikean ja vakavasti otettavan journalismin suuntaan. Lienee kuitenkin jonkun etu, että tällainen sanomalehdeksi itseään kutsuva satujenkerronta-automaatti on olemassa.

• Pisky 16/08/2019 10:44

”Kaikki olisi kohtalaisen hyvin, jos tappion kärsinyt osapuoli malttaisi tyytyä enemmistön päätökseen”, kirjoitti päätoimittaja loppusyksystä. Nyt ei itse tahdo tyytyä enemmistön päätökseen, jossa enemmistön virkistystarpeet haluttiin huomioida. Eivät yksittäiset vauraat veronmaksajat täällä montaa vuotta viihdy ellei täällä porukka viihdy. Isompikin porukka, joka tuo kaupunkiin tapahtumia, kulttuuria, elämää. Porvoo on ruotsinkielinen pittoreski turistikaupunki meren äärellä, jossa vilskettä ja ’pöhinää’ piisaa. Sen vetovoima olisi mainitun pariskunnan kohdalla voittanut joka tapauksessa.