Jukurit ja SaPKo käynnistävät tiiviin yhteistyön

Jukurit HC Oy ja Savonlinnan Pallokerho Oy jovat solmineet pelaajaliikennesopimuksen kaudelle 2019–2020. Sopimuksen tavoitteena on vahvistaa koko Etelä-Savon ja molempien joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden urapolkua jääkiekossa ilman, että seurojen oma identiteetti, päätäntävalta tai paikallinen toiminta heikentyvät millään tavalla. Tavoitteena on myös löytää yhdessä synergiaetuja ja kustannussäästöjä, jotka hyödyttävät molempia seuroja.

Tällä kaudella sopimus kattaa ensisijaisesti A-nuorten pelaajaliikennettä, mutta sopimus antaa mahdollisuuden myös pelaajien liikkumiseen edustusjoukkueiden välillä.
Sopimukseen kirjattu lähtökohta on, että kerrallaan joukkueesta toiseen siirtyisi enintään kaksi pelaajaa ottelua kohden, ja että siirtyvät pelaajat pelaisivat toisessa joukkueessa useamman pelin kerrallaan, mikä olisi joukkueille toiminnallisesti tehokkaampaa.

Pelaajapoluille annetaan tukea yhdessä ja erikseen. Yhteistyö seurojen välillä ei ole kokonaa uutta, sillä SaPKon ja Jukurien välistä pelaajaliikennettä oli muun muassa viime kaudella A-nuorissa.

Taustalla on molempien seurojen yhteinen, jaettu huoli koko Etelä-Savon ja maakunnan jääkiekkoilun tulevaisuudesta.
– Maakunnassa syntyvyys laskee ja lasten ja nuorten ikäluokat pienenevät, joten meidän pitää tehdä todella töitä, että pystymme kehittämään edelleen huippupelaajia edellisten vuosikymmenien tapaan. Näemme, että tasa-arvoinen yhteistyö seurojen välillä edesauttaa laadukkaan kiekkoilun kehittymistä koko maakunnassa, Savonlinnan Pallokerho Oy:n toimitusjohtaja Petri Karppanen sanoo.

Vaikka nyt solmittu sopimus koskee alkavaa kautta, on molempien osapuolien yhteinen tavoite tehdä sopimuksesta vuosittainen. Seuroilla on yhteinen neuvottelukunta, joka arvioi ja ohjaa säännöllisesti yhteistyön toteutumista ja päättää yhteistyömuodoista.
Jukurit HCOy:n urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari korostaa, että yhteinen tavoite on kehittää omia pelaajapolkujaan sekä yhdessä että erikseen.
– Sopimus tuo uusia mahdollisuuksia pelaajille ilman, että kummankaan seuran itsenäisyys heikkenee.

SaPKon ja
Jukurien perinteiset kohtaamiset heräsivät myös henkiin tällä viikolla.
Torstaina iltapäivällä SaPKon ja Jukurien A-nuoret kohtasivat harjoitusottelussa Mediatili Areenalla ja kello 18.30 SaPKon Mestisjoukkue ja Jukurien SM-liigajoukkue pelaavat harjoitusottelun.

Savonlinnassa lauantaina pelaavat SaPKon ja Jukurien juniorijoukkueet eri ikäluokissa. E1-ikäluokassa mukana on myös Jukurien yhteistyöseurojen PiPSin ja Warkiksen yhdistelmäjoukkue. Otteluita pelataan harjoitus- ja kilpahallissa kello 9.30–17.45.

Antero Heikkinen