Bassojytkettä ja tuning-helmiä

Autonrakentajat kokoontuvat tulevana lauantaina Mikkelin Visulahdessa. EC Car Showssa esillä on myös mikkeliläisen Tommi Himasen silmäterä, vuoden 2005 Ford Focus ST.

Kiiltävää maalipintaa, tuning-ajoneuvojen helmiä, bassojen jytkettä ja musiikkia. Muun muassa näistä pääsee nauttimaan Mikkelin Visulahdessa tulevana lauantaina, kun autotapahtuma EC Car Show täyttää jälleen vahakabinetin ympäristön.

Custom- ja tuning-ajoneuvoille suunnattu autonäyttely järjestetään kahdeksatta kertaa. Paikkana on viidettä kertaa Visulahti. Tapahtumaa on järjestänyt vuodesta 2009 saakka mikkeliläinen autokerho ExtremeCustom.
– Paikalle tulee tänä vuonna yli sata rakennettua autoa. Ilmoittautuminen näytteilleasettajaksi on vielä auki, joten uskomme määrän kipuavan vähintäänkin samaan kuin viime vuonna, joka oli 129 esittelyautoa, kertoo mikkeliläinen autoharrastaja Tommi Himanen, joka jakaa päävastuun tapahtuman järjestämisestä ExtremeCustomin puheenjohtaja Ari Kylliäisen kanssa.

Myös Tommi Himasen oma kultakimpale, siniverinen vuoden 2005 Ford Focus ST, on esillä tapahtumassa.
-Tähän Fordiin on tehty niin paljon kaikkea viiden vuoden aikana, että en taida jokaista asiaa edes muistaa. Muun muassa koria on madallettu, laitettu isompaa ja leveämpää vannetta, hankittu pitävämpää isoa rengasta, tekniikkaa on päivitetty ja tehoa lisätty, luettelee Himanen, joka omistaa kaikkiaan neljä autoa.

Tapahtumassa mitellään myös kansainvälinen EMMA-autohifin osakilpailu ja Maxboom-osakilpailu.
– EMMA on äänenlaatuun painottuva kisa, jossa ammattilaisista koostuva tuomaristo arvioi autosoitinten äänenlaatua, laadukkuutta ja ulkoa-asua. Maxboomissa puolestaan tärkeää ei ole niinkään äänenlaatu, vaan se, miten kovaa bassot soivat, Himanen kertoo.
Custom- ja tuning-autonäyttelyn alueella musiikista vastaa mikkeliläinen Dj Tozin.

Viime vuonna EC Car Show -tapahtumassa kävi päivän aikana järjestäjien arvioiden mukaan noin 1500 kävijää. Tänä vuonna kävijämäärän odotetaan kasvavan entisestään.
– Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta. Autoja on joka vuosi enemmän ja kävijämäärä on tietysti sen mukainen. Visulahti on hyvä paikka tapahtuman järjestämiselle, koska täältä on reilusti tilaa. Tarvittaessa tapahtumaa pystytään laajentamaan myös isommalle alueelle, sanoo Himanen.
Tapahtumassa palkitaan näyttelyn viisi komeinta autoa ja yleisön suosikki.

EC Car Showta järjestävä ExtremeCustom ry on mikkeliläisistä autoharrastajista koostuva autokerho, jossa on tällä hetkellä noin 10 jäsentä.
– Ei olisi haittaa, jos saisimme lisää jäseniä. Erityisesti näiden tapahtumien järjestäminen vaatii melko kovan urakan, joten muutama lisäkäsi olisi paikallaan, sanoo kerhon varapuheenjohtajana toimiva Himanen.
ExtremeCustomin perusti vuoden syksyllä 2007 autojen rakentamisesta kiinnostunut kaveriporukka. Kerho rekisteröitiin yhdistyksesi vuonna 2009.
– Kiertelemme porukalla autotapahtumia, tuunaamme autoja ja muuten vaan kulutamme aikaa yhdessä.
– Yhdistykseen pääsee mukaan hakemuksella tai ihan vain nykäisemällä hihasta ja rupattelemalla, sanoo Himanen.
EC Car Show -tapahtumaan on vapaa pääsy. Näytteilleasettajaksi voi ilmoittautua vielä tänään ja huomenna sähköpostitse osoitteeseen extremecustomry@gmail.com.

EC Car Show Mikkelin Visulahdessa tulevana lauantaina 10. elokuuta kello 12-17.

Anni Suomela