11.07.

Saimaalle sutjakkaasti

Jarmo Vuorisen kipparoiman Anttola-veneen ensipurjehduksella olivat Marjo Laitinen, Jukka Roikonen ja Risto Nieminen, Raimo Parkkinen ja Sami Laitinen. (Kuvat: Antero Heikkinen)

Jarmo Vuorisen Anttola-vene mittaustilaustyönä valmistunut on aito perinnevene.

Anttolan Poiju terassiravintolan laituriin on rantautunut uusi palvelu. Anttola-vene on idearikkaan ravintolayrittäjä Jarmo Vuorisen sutjakka jokivene.
Hän kertoo idean olevan asiakaslähtöinen.
– Kesäkaudella ja ympäri vuodenkin on kyselty palvelua, jossa matkailijoita ja paikallisiakin voisi kuljettaa luontokohteita, nähtävyyksiä katsomaan, marjastamaan, retkelle tai vaikka polttareita viettämään.

Neitvuorelle Anttola-veneellä hurauttaa Vuorisen mukaan puolessa tunnissa, Anttolanhoviin ja Kallioniemeen tunnissa, Astuvansalmen kalliomaalauksille reilussa tunnissa ja Mikkeliin kahdessa tunnissa.
– Trailerilla vene siirtyy tarvittaessa muihinkin järviin. Teemme myös yhteistyötä Harri Kerkelän kanssa, joka hoitaa venepalveluja Anttolanhovin asiakkaille.

Utsjokelainen venemestari Jouni Laiti on valmistanut veneen mittatilaustyönä mäntylaudasta.
Pituutta on 10,5 metriä, leveyttä 1,6 metriä ja parraskorkeutta 0,65 metriä. Perinnejokiveneessä saa kuljettaa 12+3 henkilöä. Veneen kantavuus on 2 500 kiloa ja voimanlähteenä on 50 hevosvoiman perämoottori.
Anttola-vene valmistuksineen ja varusteineen maksoi 30 000 euroa.
Anttolan satamassa sijaitsevassa Poiju-terassiravintolassa on 220 asiakaspaikkaa.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.