Tanssiaispatsaat ihastuttavat puistossa

Sven Vicari vie ja Tuula Ranta seuraa patsasnäyttelyn avajaissa kirjaston edessä. Kuvassa myös Tuula Suojerinne ja Anne Overell, joka hekin kuuluvat patsaat pystyttäneeseen taiteilijayhdistykseen.

Mikkelin kaupungintalon vieressä kirjaston edustalla voi ihastella erilaisia metallilangoista valmistettuja tanssiaispukupatsaita elokuun loppuun saakka.

Kyseessä on Metal Art Mikkelin ulkotilanäyttely. Monet muistavat yhdistyksen teoksiaan muutaman vuoden takaa Rautatieaseman lähellä olevalta puistoalueelta.
Metal Art Mikkeli on vuonna 2018 seitsemän metallitaiteilijan perustama yhdistys, joka haluaa tuoda taiteen jokapäiväiseen elämään sinne missä ihmiset liikkuvat, ilman että sitä täytyy varta vasten mennä jonnekin katsomaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Tuula Ranta
–Taide, muodot ja värit ovat osa meitä, meidän jokapäiväisessä elämässämme, lähellä, olemme siten menossa tai tulossa, matkalla jonnekin tai vain istumassa omine ajatuksinemme kaupungin keskustassa,” hän jatkaa. ”Teosten tarina kumpuaa Mikkelin historiasta. Tämän vanhan päämajakaupungin ”Gaalaan” pukeudutaan iltapukuihin, näyttävästi.

Mikkelin keskustan kehittämisyhdistyksen Tiina Maczulskij on todella iloinen, että paikalliset taiteilijat ovat aktiivisia ja haluavat töitään esille.
–Kaupunkikuva aina piristyy, kun tulee jotain uutta ja yllätyksellistä, Kannustankin kaikkia taiteilijoita olemaan rohkeasti yhteydessä, jos haluaa töitään esille Mikkelin keskusta-alueella.
Metal Art Mikkelin muodostavat: Heikki Aspinen, Tuula Suojarinne, Tiina Summanen, Anne Overell, Tuomo Eskelinen, Sven Vicari ja Tuula Ranta.