Lentopallon Hall of Fame sai neljä uutta jäsentä

Suomen Lentopalloliiton kolme vuotta sitten perustamaan kotimaisen lentopallon Hall of Fameen on nimetty neljä uutta jäsentä. Hall of Fameen nimettiin lauantaina 15. kesäkuuta:

Jussi Jokinen, jolla oli pitkä ja ansiokas peliura 1980-1993 Raision Loimussa. Jokinen on tehnyt myöss merkittävä työura Lentopalloliitossa, SM-liigassa/Mestaruusliigassa ja lentopalloseuroissa.

Wlodzimierz ”Vodek” Sadalski on voittanut Puolan maajoukkueessa olympiakultaa. Sadalski teki Suomessa merkittävän uran pelaajana ja valmentajana Kokkolan Tiikereissä 1979-1983, valmensi sittemmin Seinäjoen Maila-Jusseja nostaen joukkueen SM-sarjaan. SMJ:ssä Suomen Cupin voitto 1985 ja Suomen mestaruus 1986 ja 1987. Suomen maajoukkueen päävalmentajana hän toimi 1987-1992.

Timo Tenhunen on vahva lentopallovaikuttaja Varkaudesta. Hän on Keski-Savon Paterin perustaja 1994 ja toiminnan pyörittäjä 10 vuotta sekä Saimaa Volleyn perustaja. Lentopalloilun taloudellinen yhteistyökumppani perheyhtiönsä Varkauden Puun kautta.

Lasse Silver toimi naisten maajoukkueen päävalmentajana 1979-1982 ja sittemmin joukkueenjohtajana. pitkään sekä liittovaltuustossa 1969-1970, liittohallituksessa 1971-1991, 1994-1998.

Hall of Fameen aiemmin valitut jäsenet:
Pelaajat: Pentti Aallonen, Kari Kalin, Raimo Koskinen, Matti Lehtonen, Mauri Leppänen, Jouni Parkkali, Jouko Juvonen, Pekka Toppari, Sari Korpi, Tiina Nurminen, Tuula Palonen, Mariliisa Salmi, Catarina Svenlin, Maarit Tähtinen ja Riitta Byckling sekä naisten ja miesten valmentajana ansiokkaasti toiminut Reino Kosonen.

Antero Heikkinen