Korpijärven lumoissa

Heli Torniainen ja Samuli Sikanen viihtyvät nykyään Korpijärven maisemissa Mikkelissä hyvin. Koti on ja pysyy kuitenkin Espoossa.

Emme ole mökki-ihmisiä, ajattelivat Heli Torniainen ja Samuli Sikanen, kunnes he joulun alla 2016 ostivat Mikkelin Korpijärven rannalta talviasuttavan loma-asunnon.
Espoossa asuva ja työskentelevä paiskunta on huomannut olevansa paitsi mökki-ihmisiä myös innokkaita etätyön puolesta puhujia.

Tarina on hyvä aloittaa hiukan kauempaa. Sekä Torniainen että Sikanen ovat lähtöisin Mikkelistä, missä he ovat viettäneet lapsuutensa ja kouluvuodet. Tie johti kummankin omia reittejään työelämään pääkaupunkiseudulle.
–Meillä on sen verran ikäeroa, että emme tavanneet nuoruusvuosina Mikkelissä. Piti mennä Yhdysvaltoihin Atlantaan, missä tutustuimme yhteisen tuttavan luona. pariskunta kertoo.
Korpijärvi merkitsee paluuta juurille, sillä kumpikin on lapsuudessaan viettänyt näissä upeissa maisemissa paljon aikaa. Sikasella oli lapsuuden mökki viereisellä Ylänne-järvellä, ja Torniainen taas pääsi lapsena perheen kesken Korpijärvelle isän kavereiden kautta ja hänen kuuluessa Korpijärven eräveikkoihin. Monet kalastus-, marjastus- ja sienestysretket veivät Vanhanmäen maisemiin.

Pariskunta sanoo sumeilematta, että ihanaa olla taas Mikkelissä. He viihtyvät Korpisaaressa jopa 80 yötä vuodessa. Muina aikoina asuntoa on tarjottu hyvällä menestyksellä vuokralle Airbnb:n kautta.
–Haluamme edelleen lisätä Korpijärven vuorokausia, mutta emme tänne kokonaan muuta. Koti pysyy Espoossa, missä on työ ja verkostot, Sikanen sanoo.

Vankat ovat verkostot kyllä Mikkelissäkin. Etenkin Torniaisella on kotiseudulla yhä nuoruuden kavereita. He kiittelevät myös sitä, miten helposti Mikkelistä löytyy apua moniin käytännön tarpeisiin.
–Viisivuotias tytäremme haluaa tänne, koska saa olla paljon yhdessä isovanhempien kanssa.
Kumpikin tekee Korpijärvellä paljon etätyötä, mikä luonnistuu molempien hommissa mainiosti. Yhteydet eivät tuota enää pulmia, joskin operaattoria piti vaihtaa.
–Kokoan kolmen viikon välein torstaiksi ja perjantaiksi etätyötä. On mukavaa, kun työt voi rytmittää niin, että voi välillä käydä vaikka halkoja hakkaamassa, Sikanen sanoo.

Sikanen
ja Torniainen pohtivat, onko esimerkiksi Mikkelissä ymmärretty etätyön avaamia mahdolli­suuk­sia.
–Kavereissa on paljon niitä, jotka haluavat tehdä mökillä etätöitä, ja tekevätkin jo. Siinä on iso potentiaali.

Ihanaa olla taas Mikkelissä.

Mikkelin meininkiin pari haluaisi lisää vauhtia. Torniainen on availlut ovia muun muassa elinkeinoyhtiön suuntaan yhteistyö merkeissä, sillä hän haluaisi olla nostamassa alueen yrittäjyyttä.
–Mikkelin erinomainen sijainti antaa mahdollisuuksia. Ihailen yhdessä pohjalaisen yhtiökumppanini kanssa, miten Seinäjoki porskuttaa,

Torniainen kannustaa ihmisiä unelmoimaan ja synnyttämään ideoita. Hän antaa esimerkin.
–Viime syksynä käyskentelin meidän pihametsässä Korpisaaressa ja mietin miten upea nimi KORPI olisi uudelle brändille. Mielenyhtymä miehiin syntyi hetkessä ja soitto yhtiökumppanilleni Marja Ulviselle varmisti asian.

Toimelias rouva on viime syksyn jälkeen perehtynyt verkkokauppaan ja perustanut Korpishop.com-verkkokaupan, joka markkinoi ja myy miesten vaatteita. Markkinoilla kun on niukasti pelkästään miehille suunnattuja vaatemerkkejä
–KORPI on syntynyt halusta kannustaa miehiä viestimään omaa persoonallisuuttaan asusteiden kautta. Haluamme pöllyttää joidenkin tuotteiden perinteistä käyttöä, esim. taskuliina voidaan joko solmia vyölenkkiin ja antaa rennosti riippua tai solmia ranteeseen

Verkkobisnes on alkuvaiheessa. vaikka malttamaton Torniainen kaipaa jo tuloksia. Tavoite no, että KORPI on mahdollisimman nopeasti iso, globaali merkki.
–Tämä ei ole vain verkossa toimiva yritys, vaan unelmani rakentaa jotain omaa ja sellaista mitä voin tehdä mistä vain ja milloin vain – vaikka sitten täällä Korpijärven mökillämme.