Hymyllä hankittu voitto – Hyvärinen on vuoden positiivisin mikkeliläinen

Jukuripuolustaja Ville Hyvärinen voitti Vuoden positiivisin mikkeliläinen -kilpailun. - Yritän aina olla tiimipelaaja ja moikata takaisin kaikille tervehtijöille, Hyvärinen sanoo.

Jukuripuolustaja Ville Hyvärinen tervehtii keskiviikkoaamuna iloisesti. Tällä kertaa leveään hymyyn on erityinen syy, sillä kaupunkilaiset ovat äänestäneet Hyvärisen vuoden positiivisimmaksi mikkeliläiseksi.
– Tämä on hieno kunnia. Olen todella kiitollinen kaikille minua äänestäneille. Voitto tuli täytenä yllätyksenä. Kyllä tämä tunnustus lämmittää mieltä, Hyvärinen iloitsee.

Mikkelin nuorkauppakamari järjesti Vuoden positiivisin mikkeliläinen -kilpailun jo 15:ttä kertaa. Aiempina vuosina yleisö on saanut ehdottaa henkilöitä, joiden joukosta tuomaristo on valinnut arvonimen saajan. Tänä vuonna prosessi tehtiin toisinpäin. Tuomaristo valitsi kuusi ehdokasta, joiden joukosta kaupunkilaiset äänestivät mieleistään henkilöä.

Ehdolla vuoden positiivisimmaksi mikkeliläiseksi olivat Hyvärisen lisäksi ravintola Pruuvin tarjoilija Leila Häkkänen, Teatteriravintola Ilon yrittäjä Pauliina Hukkanen, Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä, Mölnlycken toimitusjohtaja Timo Saahko ja Miksein kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin.
Kaikkiaan yleisöääniä annettiin tänä vuonna ennätykselliset 1114 kappaletta. Ville Hyvärinen nappasi 34 prosenttia äänistä.
– Olemme erittäin iloisia, että ääniä tuli tänä vuonna näin paljon. Äänimäärä oli noin kymmenkertainen edellisiin vuosiin verrattuna, riemuitsee Mikkelin nuorkauppakamarin puheenjohtaja Mari Martikainen.

Tuomaristo kuvaili
Hyväristä muun muassa sympaattiseksi Jukurien puolustajaksi, joka levittää omalla olemuksellaan hyvää fiilistä niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin.
Hyvärisen kuvailtiin olevan hymyilevä, tervehtivä ja avulias, joka saa pelipäivinä hyvän mielen omalle joukkueelle, mutta myös vierasjoukkueelle.
– Kyllä nuo kuvailut varmaan pitävät paikkansa, Hyvärinen naurahtaa.
– Tietysti minulla, kuten jokaisella muullakin, on niitä huonoja hetkiä ja päiviä. Yritän kuitenkin aina ajatella positiivisen kautta ja katsoa eteenpäin. Elämä on helpompaa, jos sitä katsoo positiivisesti.

28-vuotias Hyvärinen muutti Mikkeliin nelisen vuotta sitten. Hän solmi kaudeksi 2016-2017 vuoden mittaisen sopimuksen SM-liigaan nousseen Mikkelin Jukurien kanssa. Ensimmäistä sopimusta seurasi jatkosopimus. Kaudeksi 2018-2019 Hyvärinen nimettiin Jukurien varakapteeniksi.
Viime vuoden joulukuussa hän teki joukkueen kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.
– Olen viihtynyt Mikkelissä ja Jukureissa erittäin hyvin. Tunnen olevani täysin mikkeliläinen. Savolaisen on helppo olla Savossa.

Urheilu kuuluu Hyvärisen elämään olennaisesti myös vapaa-aikana. Kesät kuluvat muun muassa tenniksen, jalkapallon ja arkisten kotiaskareiden parissa.
– Kai tässä sitä sellainen urheilu-Niilo ollaan, että melko paljon urheilua tulee harrastettua ja seurattua. Vapaa-ajalla keskityn enemmän muihin lajeihin, en niinkään jääkiekkoon.

Kaupunkilaiset äänestivät
tuomariston valitsemien ehdokkaiden joukosta myös mikkeliläisen arjen sankarin. Tänä vuonna Arjen sankari -tunnustus meni ravintola Pruuvin tarjoilija Leila Häkkäselle.

Vuoden positiivisin mikkeliläinen palkitaan huomenna perjantaina 28. kesäkuuta Kesäkatu-tapahtumassa kello 17.15. Samalla jaetaan Arjen sankari -kunniamaininta.
Viime vuonna Vuoden positiivisin mikkeliläinen -kilpailun voitti Graanin Citymarketissa työskentelevä Vesa Paakkola.

Anni Suomela