Arto Seppälä: Minä johdan edestä

Arto Seppälä (sd) johtaa Mikkelin kaupunginhallitusta seuraavat kaksi vuotta.

Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi on valittu Arto Seppälä (sd.).

Seppälä valittiin puheenjohtajaksi kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina suljetulla lippuäänestyksellä. Äänestyksessä hän voitti Soile Kuitusen (sd.) äänin 30 – 20.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana Seppälä lupaa istua kaupunginvaltuuston kokouksissa salin etuosassa puolustamassa kaupunginhallituksen päätöksiä.

– Minä johdan edestä, Seppälä lupaa.

Seppälän edeltäja Markku Aholainen (sd) istui valtuustokokuksessa puolutovereittensa joukossa. Valtuusto myönsi Aholaille hänen pyytämänsä eron luottamustoimistaan.

Arto Seppälä on toiminut Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajana jo aiemmin vuosina 2005 – 12. Alunperin Pohjanmaalta kotoisin oleva Seppälä on istunut Mikkelin kaupunginvaltuustossa vuodesta 1985 alkaen. Kansanedustajana hän toimi vuosina 1999 – 2007. Seppälälle on myönnetty kunnallisneuvoksen arvonimi vuonna 2013.

1. Tuottaja 22/06/2019 10:05

Unohtakaa nyt puolueet ja kuka tykkää kenestäkin. Nyt kaikki taisteluun Mikkelin puolesta. Vahva johto vastaa rintaman pitämisestä.
    Nyt täälläkin kommentoivat ihmiset joiden kannattais keskittyä vain ihan omiin hommiinsa. Nyt pitää antaa mahdollisuus!!

2. Historiaako… 18/06/2019 18:46

HUOM päivämäärä, Lehdestä lainattu kommetti..
    ”Hande T. 04/12/2016 12:34

Uskon, että ilmapiiri ei parane ennen kuin henkilövaihdoksia tehdään poliittisessa johdossa. Edelliset eduskuntavaalit olivat vaalitaistelun osalta kahden sosiallidemokraattisen naisen osalta kitkerää kamppailua. Vääntöä on ollut jo aiemman eduskuntavaalin jälkeen. Nyt kun toinen on muuttanut tappion tultua olisi voinut polittisen paineen hellittävän. Mutta ilmeisesti tilanne ei kuitenkaan helpota ennen kuin valtuusto saa uuden mahdollisuuden puheenjohtajansa vaihtoon. Eli valitettavasti tämä vaalikausi mennään näissä merkeissä. Toivotaan, että huono ilmapiiri ei aiheuta enempää vahinkoa Mikkelin kaupungille. Mitään hyötyä tästä tilanteesta ei kuitenkaan ole.”

3. Stella 18/06/2019 14:22

Tulee varmasti kaikkien puolueiten kanssa toimeen.Laittaa Mikkelin etusijalle ennen Sdp aatetta ja puolueen valintaa.

4. Soini Ryhänen 18/06/2019 11:07

Jaha, tämä suojapaikkatyöläinen sai tällaisen pestin. Muistattehan, kun äijä putosi eduskunnasta, hälle löytyi heti julkiselta puolelta duunipaikka, joka ei ollut edes missään auki. Tämä on sitä suomalaista korruptiota tärkein millään.

• Sadun valta murenee 19/06/2019 08:48

Sosiaalidemokratian perusarvoja ovat mm. vapaus ja tasa-arvo. Vapauden täytyy voittaa alistaminen. Mitä tapahtuu Mikkelin sosiaalidemoraattien keskuudessa. Satu Taavitsainen uhkaa erottaa ne, jotka käyttävät omia aivojaan ja sananvapauttaan sekä alistaa heikot, aivopestyt, itsetunnottomat jäsenet toteuttamaan omia päämääriään.

• Eila Punkka-Seppälä 29/08/2019 17:34

Kannattaa selvittää kuinka asiat oikeasti olivat. Seppälä oli virkavapaalla kansanedustajan työnsä aikana työsuojeluhallinnosta. Ja siihen virkaansa Seppälä palasi pudottuaan vaaleissa. Eli hölö hölö.

• Ei enää poliittista suhmurointia 19/06/2019 08:34

Kuntalaki 40 § : kunnanhallituksen puheenjohtaja johtaa poliittista yhteistyötä, jota kunnanhallituksen tehtävien toteuttaminen edellyttää. Mikkelin kaupungin hallintosääntö 4 §: Kaupunginhallituksen puheenjohtaja johtaa kaupunkistrategian sekä kaupunginhallituksen tehtävien toteuttamisen edellyttämää yhteistyötä käymällä asioiden käsittelyn edellyttämiä keskusteluja poliittisten ryhmien kanssa sekä pitämällä sopivin tavoin yhteyttä kunnan asukkaisiin ja muihin sidosyhmiin.
      Kansalainen, jos meni yli hilseen etkä ymmärrä niin pyydä apua tulkintaan. Laki on niinkuin se luetaan.

5. Nimetön 17/06/2019 20:11

Tosi hyvä valinta.

Toivottavasti Mikkelin talous saadaan taas kuntoon Arton johdolla.

6. Kippo 17/06/2019 17:44

Näitä SDP tyyppejä riittää, ovat istuneet aika kauan kaupunginhallituksessa ja menot senkun kasvavat. Milloin otatte vastuuta tekemistänne päätöksistä? Ei enää velkaantumista. Kyllä on tullut vakavsti muuttamista pois täältä.

7. Kummastelija 17/06/2019 17:36

Kokoomus sai tahtonsa läpi. Täydellistä demokratian halventamista. Toivottavasti nämä sooloilijat erotetaan SDP:n valtuustoryhmästä. Hyvä veli-verkosto toimii rakenteissa, nyt se on todistettu. Mutta se joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa kun syksy saa….

• Herätys Mikkeli 18/06/2019 17:58

Demari ehdotti demaria, mikäköhän olisi syy ryhmästä erottamiselle. Uskoisin että demareillakin on säännöt, vaikka kaikkia ne eivät ole tähänkään asti koskeneet. Kun Aholainen ymmärsi itse jättää tehtävän ja eikös Taavitsaisella ole omat selvitykset vaiheessa luulisi olevan hiukan edes nöyränä 🙂 Jos erottavat ryhmästä niin ryhmän ÄO laskee kyllä hälyyttävälle tasolle.

8. Nm. helpottunut 17/06/2019 16:37

Uskuisin että haettiin tehtävään sopivinta eikä mahotonta

9. Törkeä teko! 17/06/2019 14:56

Sen lauluja laulat, kenen äänet sait Arto! Eli Kokoomus ja Keskusta. Oletko enää demari lainkaan kun rikot oman ryhmäsi sääntöjä?

• Pertti 17/06/2019 17:06

Artolle tsemppiä luottamustehtävään, äänestys osoitti että yli puoluerajojen viedään yhdessä Mikkeliä etiäpäi.

• Mikkelin mainoskuvaa rakentamassa 17/06/2019 17:46

Erikoisia episodeja Mikkelissä riittää. Siinäpä vasta brändityöllä tehtävää.

• Otto Nikunen 17/06/2019 18:36

30 – 20, aika selvä tulos. Mielummin näin kuin jonkun sisäpiirin valitsema PJ

• Isojen lasten leikit.. 19/06/2019 05:45

Haluaisin nähdä ne säännöt jossakin? Hirmuinen höpötys ”sääntöjen” rikkomisesta ja erottamisesta… missä on ne säännöt, vai onko tämä Satu meni saunaan leikki, missä Satu keksii säännöt muille ja kertoo ketkä saa leikkiä…