Viskari jätti tutkintapyynnön

Antti Viskari ja Satu Taavitsainen.

FH Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Viskari jätti eilen keskiviikkona Itä-Suomen poliisilaitokselle tutkintapyynnön, jossa pyydetään viranomaisia selvittämään, onko entinen kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd) syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen.

Tutkintapyynnössä todetaan, että Taavitsainen on blogikirjoituksessaan ja Mikkelin kaupunginhallitukselle antamassaan vastineessa väittänyt, että Mikkelin kaupungissa on rakennustoimintaan liittyvää rakenteellista korruptiota.
Taavitsainen on nostanut esimerkkeinä esiin Pankalan kerrostalon sekä Jääkärinkadun kerrostalotontin, joissa hän on nähnyt kaavan- ja jopa lainvastaisuuksia. Kummassakin kohteessa rakentajana on FH Invest.

Viskarin mukaan Taavitsainen antaa ymmärtää, että kaupungin päätöksentekoprosessissa olisi lainvastaisuutta ja oikeudellisia puutteita, joiden tarkoituksena olisi suosia jotain osapuolta ja vaalia yksityistä etua.
– Kirjoituksissaan Taavitsainen viittaa yhtiööni FH Invest Oy:hyn nimeltä sekä mainitsee minut nimeltä.

Viittauksillaan Taavitsainen antaa Viskarin mukaan ymmärtää FH Investin olevan korruption takana.
– Esitetyt väitteet ovat valheellista ja loukkaavat kunniaani ja aiheuttavat yritystoiminnallemme vahinkoa, Viskari kirjoittaa.

Taavitsaisen puheita selvitettiin myös maanantaina kaupunginhallituksessa, joka antoi entiselle kansanedustajalle moitteet sähköpostiviestittelystä geodeetti Hannu Peltomaan tekemän työsuojeluilmoituksen pohjalta. Peltomaa katsoi, että Taavitsainen syytti häntä korruptiosta. Työsuojeluilmoituksen käsittely päättyi sopuun, jota edelsi Taavitsaisen anteeksipyyntö Peltomaalta.
Korruptiopuheiden puinti kaupunginhallinnossa jatkuu kesäkuussa. Silloin käsittelyyn ovat tulossa korruptiosyytökset, joita Taavitsainen on kohdistanut Mikkelin kaupungin organisaatioon.

1. guggenheim 09/05/2019 15:08

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Toivottavasti näytöt on pitävät, kun lähdetään perkaamaan juttua raastupaan asti.

• kyllä se koira hyvääkin miestä haukkuu 10/05/2019 09:08

Kyllä terve koira älähtää, jos sitä kalikalla heittää. Sitten on niitä räksyttäviä koiria, jotka räksyttävät vaikka ei ole mitään asiaa. Nämä ns. rakkikoirat yhdistetään usein ihmisiin mm. politiikassa on käytetty tätä vertausta. Aika osuva ilmaus! En kehoita kokeilemaan kalikan heittämistä koiraan. Sen kieltää eläinsuojelulaki. Päättäjien väärältä vallan käytöltä meitä ihmisiä puolestaan turvaa useammat lait mm. perustus-, kunta-, hallinto- ja rikoslaki sekä julkisuuslaki. Jokaisella on oikeus lain mukaan puolustaa itseään,.Tämä oikeus kuuluu myös yrittäjille. Tai laissa ei heitä tulkintani mukaan ole poissuljettu.

• Kuppilan kulmapöytä 10/05/2019 12:58

Antti Viskari on kauoungilla itse aktiiviesti kertonut, että kaupungin johtava rakennustarkastaja ja kaavoitusinsinööri ovat hänelle jo maaliskuussa 2017 luvanneet, että Pankalan kerrostaloon saa pari lisäasuntoa jälkikäteen poikkeamisluvilla.
      Saman tyylisesti hän on kertonut Pankalan rakentamisen poliisikuulustelussa. Tämä teksti löytyy kaupunginhallituksen päätösten liitteestä, kun muut asiat kohdassa on julkaistu Satu Taavitsaisen selvitys kaupunginhallitukselle. Lehdistö ei ole tätä kommentoinut !

2. Mokasitko? 09/05/2019 11:57

Satu Taavitsianen kertoisitko miksi et reagoinut Jääkärinkatu 3:n poikkeuslupaan vuonna
    2017, jolloin sen aikuinen omistaja haki tontille poikkeuslupaa. Miksi reagoit vasta nyt kaksi vuotta myöhemmin kun omistus oli siirtynyt toiselle omistajalle ja rakentajalle?

3. yksi monista 09/05/2019 11:14

”Olen joskus kuullut sanonnan, että vaikeimpia asioita politiikolle on valita oikea syrjäänvetäytymisen hetki”. Satu Taavitsainen twitter 23.3.2018.Eräpäiväsi on tullut!