Vilhunen vaihtaa liigaan

Elisa Vilhunen jättää ainakin toistaiseksi jäähyväiset SportForumin kotisalille. (Kuva: Antero Heikkinen)

Hatsinan junioripäällikkö, yhteisöpedagogi Elisa Vilhunen, 23, tunnetaan mikkeliläisen salibandyn keskeisenä toimijana. Hän on toiminut Hatsinan junioripäällikkönä pari vuotta ja salibandyn ohjaajana valmennustehtävissä jo vuosikymmenen ajan edustusjoukkueen pelaajana vuodesta 2011.

Monitaitoinen
Hatsinan osaaja kääntää nyt elämässään uuden sivun
– Päättyneen kauden myötä menetetty B-liigapaikka ja parisuhde saivat nostamaan kytkintä uusiin haasteisiin, Vilhunen kertoo.
Hän on jo muuttanut pääkaupunkiseudulle ja aloittanut salibandyn harjoittelun sipoolaisen ÅIF eli Ådalens Idrottsförening mukana. Sarjataso B-liiga.
ÅIF on ainoa B-liigatason joukkue pääkaupunkiseudulla, ja try-outeissa oli liki 30 pelaajaa. Yhdet harjoitukset kävin ja sopimus on tarjottu. Uudet työhommat: Elokuusta 2019 alkaen koulunkäynninohjaajana yhtenäiskoulussa.

Vilhusen arki
on kulunut salibandyn parissa lähes 100 prosenttisesti viimeiset kaksi kautta.
– Koen että erilainen työ antaa mahdollisuuden panostaa vielä omaan peliuraan korkeammalla tasolla.
Ensi viikonlopun säbäturnaus on tässä vaiheessa jäähyväistapahtuma kotikaupungissa.
– Todella haikeaa jättää seurahommat edes hetkellisesti pois, ja etenkin valmentajana haluan jatkossa viedä itseäni ja pelaajia eteenpäin.
– Katsotaan nyt yksi kausi eteenpäin pelkästään pelaajan roolissa, että miten kova ikävä tulee sinne penkin puolelle! Uskon kuitenkin, että tämä on ihan virkistävä ratkaisu.

Tavoitteet salibandyssa
?
– Pelaajana tavoite on päästä pelaamaan Suomen korkeinta sarjatasoa, eli nykyisen järjestelmän mukaan A-liigaa.
– Valmentajana tulevaisuuden tavoitteina on päästä osaksi nuorten maajoukkuetoimintaa.

Elisa Vilhusen oma harrastus alkoi Obelixin salibandykoulusta 2006 ja jatkui 2008 juuri perustetussa Hatsinan tyttötoiminnassa 2008. Naisten edustukseen hän nousi joukkueen kuopuksen 2011.
Muu palloiluhistoria on 2000-2010 jalkapallon ja jääpallon parista. Golfia hän pelaa edelleen.
Hatsinalla on rekisteröityneitä lisenssipelaajia 190, joista junioreita on 160. Seurassa on 350 jäsentä.

Antero Heikkinen

1. Hetkinen 09/05/2019 15:18

Hetkinen. Mitä minä just luin? Naisten divarista (toiseksi alin sarjataso) kakkosdivariin pudonneen joukkueen pelaaja vaihtaa LIIGAAN (liiga B = ent. ykkösdivari, toiseksi alin sarjataso). Eli samalle tasolle missä pelasi viime kaudella.